SON DAKİKA
Hava Durumu

Sabıkalı şeyh yeniden tekkede!

Naylon faturadan hapis yatan, sohbet programlarında müritlerinin Allah suretinde gördüklerini söylediği ve kendisinin de onayladığı ve peygambere hakaretleri ile Türkiye’nin gündemine oturan sahte şeyh Mustafa Özbağ ve müritleri bir ay önce çıkarıldıkları Osmangazi Belediyesi Karabaşi Veli Tekkesi’ne yeniden çöktü.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2020 21:33
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2020 21:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sabıkalı şeyh yeniden tekkede!

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın yanı sıra AK Parti iktidarına günlerce hakaret dolu binlerce mesaj atan sahte şeyh Mustafa Özbağ ve müritlerine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın siyasi hayatını riske atacak kadar olan sevdası neden?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2000’li yılların başında Osmangazi Belediyesi’ne 20 yıllığına tahsis ettiği Karabaş-i Veli Tekkesi’ne (Kültür Merkezi) yerleşen sahte şeyh Mustafa Özbağ ve müritleri, şubat ayı başında çıkartıldıkları tekkeye yeniden çöktü. Bursa Şehir Gazetesi’nin yıllardır gündemde tuttuğu ve son olarak Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın bile isyan ederek hakkında iki sert yazı yazdığı sahte şeyh Mustafa Özbağ ve ekibi Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından yeniden tekkeye alındı. Tekke için Cumhurbaşkanlığı’ndan üst düzey isimlerin bile devreye girmesine rağmen yeniden sahte şeyhin emrine verilmesi akıllardaki soruları daha da artırdı.

MECLİS ÜYELERİ BİZZAT TESPİT ETTİ

Osmangazi Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Sefa Yılmaz ve bir başka meclis üyesi birkaç gün önce Karabaşı Veli Tekkesi’ne giderek, yerleşkenin durumunu görmek istedi. İçeriye giren meclis üyelerini şeyhin müritleri karşıladı. Binayı görmek isteyen meclis üyelerine kadınların etkinliği olduğu gerekçesiyle izin verilmedi. Meclis üyeleri Osmangazi Belediyesi’nin nayloncu sahte şeyh için 4 de personel tahsis ettiğini belirledi.

OSMANGAZİ MECLİSİ’NE DAMGA VURDU

Dün toplanan Osmangazi Belediye Meclisi’nde söz alan CHP Grup Sözcüsü Avukat Sefa Yılmaz, hiçbir tahsis kiralama vs olmadan bu tesisin neden sahte şeyh ve müritlerinin kullanımına verildiğini sordu. Yılmaz, bu ülkenin 15 Temmuz gibi bir badire atlattığını hatırlatarak, 2009 yılında Osmangazi Belediye Meclisi’nin bu şeyh ve müritlerinin buradan çıkarılması yönünde kararı olmasına rağmen neden bu işlemin uygulanmadığını merak ettiklerini ifade etti. Kamunun bir kültür merkezinin sabıkalı birine verilmesinin ve o tesiste çay kahve ikramıyla mürit toplanmasının doğru olmadığını, burada kayıt dışılığın olduğunu dile getiren Yılmaz,  hukuksuzluktan ve hukuku uygulamaktan kaçınmaktan vazgeçilmesini istedi.

DÜNDAR’DAN KAÇAMAK CEVAP

Sefa Yılmaz’ın eleştirilerine cevap veren Osmangazi Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Mustafa Dündar, buraya yurtdışından konuklar geldiğini ve kültürel faaliyetler yapıldığını söyledi. Kaçamak cevaplar veren Dündar’a bu kez “FETÖ’nün müritleri burada etkinlik yapsa ve dünyanın her yanından adam getirse izin verecek miyiz” sorusunu yönelten Yılmaz’a Dündar yanıt veremedi. Yılmaz, Osmangazi Belediyesi’nin gereğini yapmaması durumunda Vakıflar Genel Müdürlüğü dahil Bursa ve Ankara’da gereken her yere gideceklerini ayrıca yargı yoluna da başvuracaklarını vurguladı.

TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ

Kamuoyundan ve Ankara’dan gelen baskılar üzerine şubat ayı başında nayloncu sahte şeyh Mustafa Özbağ ve müritleri Osmangazi Belediyesi tarafından Karabaşı Veli Tekkesi’nden çıkartılmıştı. Tekke’den çıkarılmalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’dan bilen sahte şeyh Mustafa Özbağ, sosyal medya üzerinden ağır sözler söylemiş, Ensar Vakfı’na iftira atacak kadar ileriye gitmişti. Yine AK Parti hükümetine ciddi ağır sözler söyleyen Özbağ’nı müritleri AK Parti ve Büyükşehir’de binlerce hakaret ve tehdit içeren mesaj göndermişti. Tüm bunların yaşanmasının ardından Karabaşı Veli Tekkesi’ni bir kez daha üstelik 4 de personel tahsis ederek sahte şeyhe bir kez daha veren Mustafa Dündar, siyasi hayatını riske atacak kadar neden Özbağ’ı koruyor? Aktaş ve Salman’a ve hükümete hakarete varan sözler söyleyen, naylon faturadan hapis yatmış birine kamunun malını neden bedelsiz tahsis ediyor? Vakıflarla yapılan sözleşmede 3. Sahış ve kurumlara devredilemez maddesi olmasına rağmen fiiliyatta Mevlana’nın torunlarının bile reddettiği bu adamın istediği gibi ip oynatmasına göz yummasının altındaki neden ne? Özbağ ve müritlerinin bu gücü nereden geliyor?

AHMET HAKAN BİLE İSYAN ETMİŞTİ

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan da sahte şeyhle ilgili iddiaların gündeme gelmesinin ardından Ocak ayında kaleme aldığı iki makalede  sahte şeyhe sert tepki göstermiş, peygambere hunharca iftira ettiğini hatta kendisinin Allah olduğu(haşa)  iddiasında olduğunu yazmıştı. (Kemal Benek)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.