SON DAKİKA
Hava Durumu

Sahte hesaplarla 1 milyonluk vurgun!

Bursa’da sosyal medya üzerinden vatandaşları dolandırdığı belirlenen çete çökertildi. Sahte sosyal medya hesabıyla vatandaşları 1 milyon lira dolandıran 7 kişi gözaltına alınırken, bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2021 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2021 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sahte hesaplarla 1 milyonluk vurgun!

Türkiye’de gün geçmiyor ki bir organize dolandırıcılık vakası ortaya çıkmasın. Son dönemde gerek sanal para gerekse sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşları dolandıran çetelerden biri daha Bursa’da çökertildi. Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün eş zamanlı yaptığı operasyon, büyük bir dolandırıcılık olayını açığa çıkardı. 


SAHTE SOSYAL MEDYA HESAPLARI
Bursa'da banka ve kredi kurumlarını aracı olarak kullanıp, sahte sosyal medya hesaplarıyla vatandaşları reklam karşılığında dolandıran 7 kişi gözaltına alındı. Yapılan incelemelerde zanlıların vatandaşları 1 milyon lira dolandırdıkları öğrenildi. Adliyeye çıkarılan baş şüpheli tutuklanırken, beraberinde adliyeye çıkarılan iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte sosyal medya hesapları açarak, takipçi sayısı yüksek olan kurum ve kişileri reklam karşılığında dolandıran 7 kişiyi gözaltına aldı.


YÜKSEK TAKİPÇİLİ HESAPLAR
Baş şüpheli (31) S.Ö.'nün sosyal paylaşım platformlarında bulunan sahte hesaplarla yüksek sayıda takipçileri bulunan hesaplarla iletişime geçtiği öğrenildi. İletişim kurduğu hesaplarla sanal ortamda konuşup kurmuş olduğu sahte iş yeri hesaplarının reklamını yapmak istediğini, daha sonrasında teklifi kabul eden kişilerle telefon üzerinden saatlerce konuştuğu belirtildi. Özel bir para transferi uygulamasını aracı olarak kullanıp burada uygulama üzerinden kişileri telefonla oyalayıp, bir anlık boşluklarından faydalanarak hesaplarındaki paraları kendi hesabına aktardığı tespit edildi.

BİR AYDA 21 KİŞİYİ DOLANDIRDI
Şüpheli şahsın bu şekilde bir ay içerisinde 21 kişiyi 1 milyon lira dolandırdığı öğrenildi. Durum üzerine harekete geçen ekipler baş şüpheli S.Ö. ve beraberinde bulunan 6 kişiyi 10 Aralık sabah 07.00’da düzenlenen eş zamanlı operasyonla kıskıvrak yakalandı. Düzenlediği operasyonla yakalanan zanlılar emniyete götürülerek ifadeleri alındı.  Emniyette ifadeleri alınan 7 şüpheliden 4’ü sorgunun ardından kontrol şartıyla serbest bırakılırken, S.Ö. (31) ve beraberindeki B.T. (31), Ö.K. (32) Nitelikli Dolandırıcılık suçuyla adliyeye sevk edildi.


TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Adliyeye çıkarılan baş şüpheli S.Ö. tutuklanırken, beraberinde adliyeye çıkarılan B.T. (31), Ö.K. (32) isimli şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.4 şüpheli ise savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından doğrudan serbest bırakıldı,

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.