SON DAKİKA
Hava Durumu

Şantaj oyununu böyle kurdu!

Şantajla İznikli işadamından 60 bin lira ve 10 bin avro para alırken yakalanarak hapse gönderilen sözde gazeteci Necmi İnce’nin, aylar süren şantaj oyunu da deşifre oldu. Şubat ayından beri İznik’te işadamlarıyla ilgili üstü kapalı yayımlar yaparak korku vermeye çalışan İnce, sonrasında da temasa geçtiği işadamlarından haberleri yayınlamamak için yüklü miktarda para istedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2020 20:43
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2020 22:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şantaj oyununu böyle kurdu!

Alpaslan Yıldız

Yıllardır Bursa’da işadamı, bürokrat ve belediye başkanlarını tehdit ederek, şantaj yaparak yola getirip para sızdırmayı meslek edinen şantajcı Necmi İnce, son oyununda işadamlarının cesaretli tavrı ve kararlı tutumu ile baltayı taşa vurdu. İnce’nin şantajına boyun eğmeyerek istediği yüklü paraları vermeyen İznikli işadamı, Savcı ve polisle işbirliği yaparak İnce’nin deşifre olmasını sağladı.

OYUN BAŞLIYOR

Necmi İnce isimli şantajcı, Şubat ayı içinde sosyal medya hesabı ve haftalık yayımlanan sözde gazetesinde “İznik ilçesinde tarım arazilerine villaları kimler nasıl yapıyor?” başlığıyla bir metin yayınladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Partili belediyelere yönelik iftira ve yalan kampanyasını sürdürmek için gittiği İznik’te çektiği bir iki kare fotoğrafı yayımlayarak algı oluşturmaya başlayan Şantajcı Necmi, hiçbiri netlik içermeyen ortalama cümlelerle merak oluşturup, bir de sonuna önümüzdeki günlerde belgeleriyle açıklayacağım diyerek ilk salvoyu atıyor. Kaçak olduğunu öne sürdüğü villaların 2 trilyona satıldığını da ekliyor Şantajcı Necmi.

BAKAN ETİKETLEYEREK GÖZDAĞI

Tarım arazilerine yapıldığını iddia ettiği villalar için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı hedef alan, paylaşımlarına valiyi, bakanları etiketleyerek bölgedeki işadamlarına adeta gözdağı veren şantajcı Necmi, belli aralıklarla iddialarını sosyal medya ve internet sitesinde yayımlayarak bürokrat belediye başkanı ve işadamları için algı operasyonu yapmaya devam etti. Necmi İnce yayınlarını temmuz ve ağustos aylarında yoğunlaştırıyor.

  

FOTOĞRAFLARLA ALGI

Külliye önünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Bakan Faruk Çelik, Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu gibi isimlerle çektirdiği fotoğrafları sık sık yayımlayarak algı oluşturmaya kalkan Necmi İnce, göl kenarında kaçak olduğunu iddia ettiği restoranın yanı sıra ilçede verilen alkollü restoran ruhsatlarını da gündeme getirerek bu kez İznik Belediyle Başkanı Kaan Usta’ya aba altından sopa gösterdi.

ÇEKİRGE BU KEZ ZIPLAYAMADI

Bir yandan aba altından sopa gösterdiği ve tehdit ettiği işadamlarıyla iletişime geçen Necmi İnce, gazeteci olsa “Neden ruhsatsız yapı yapıyorsunuz? Neden tarım arazilerini yok etmeye kalkıyorsunuz? Kanunları nasıl hiçe sayıyorsunuz?  Kimden cesaret alıyorsunuz” benzeri soruları yönelterek kamuoyunu konuyla ilgili aydınlatmaya çalışırdı ancak öyle yapmadı. İşadamlarından yayınları kesmek ve haber yapmamak için 200’er bin lira para talep etti. İddianameye göre “Sizi haber yaparım. Rezil ederim” diyerek tehditle para sızdırmaya kalktı.

  

KARGALARI GÜLDÜRDÜ

İşadamlarının tehditte boyun eğmeyerek dik duruş göstermeleri ve yaptıkları suç duyurusunun ardından şantajla para alırken suçüstü yakalanan Necmi İnce, paraları danışmanlık hizmeti için aldığını ileri sürdü. Oysa kaçak villa, kaçak inşaat yaptığını iddia ettiği işadamlarına danışmanlık yaptığı iddiası ancak kargaları güldürecek bir savunma. Kendilerini hedef alan yayınlar için işadamları bir de üste 200 bin lira danışmanlık ücreti ödüyor anlayacağınız Necmi İnce’ye. Yersen.

BÜYÜKŞEHİRDEN 3 MİLYON LİRA İSTEDİ

Söylem Gazetesi Sahibi Semra Teke Büyükşehir’deki kaynaklarına dayandırarak çok ciddi bir iddiayı birkaç ay önce gündeme taşımıştı. Bursa’da 3 milyonluk şantaj başlığını taşıyan köşe yazısında, Necmi İnce’nin Büyükşehir Belediyesi’nden tam 3 milyon lira istediğini açıkladı Semra Teke. İşte yazıdaki o bölüm, “Şimdi gözlerinizi dört açın da okuyun Necmi’nin Büyükşehir Belediyesinden talebini içeren iletiyi! “Benim 3 Milyon Lira kaybım var. Büyükşehir’den 3 yıldır ilan almıyorum, onlar yüzünüzden diğer belediyeler de vermiyor ilan. Versinler 3 Milyonu yazmayayım..!”

YUNUS AYDIN OLAYI

Yine Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın, Necmi İnce ve çevresinin şantajları nedeniyle önceki yıllarda şikayetçi olmuştu. Aydın’ı o dönem gerek babası ve gerekse karısına aratarak şantaj yapan Necmi İnce’yi Yunus Aydın savcılığa şikayet etmişti. Necmi İnce o dönem evli olduğu dönemin başhekim yardımcısı olan eşini de bu işlere alet etmiş bir çok insan bu nedenle tepki göstermişti. Şantajdan tutuklanarak cezaevine gönderilen Necmi İnce’yle ilgili aynı gerekçelerle 3 dosya daha olduğu biliniyor. Dahası Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere çok sayıda kişi ve kurumun şikayetleri de hali hazırda işlem görmeyi bekliyor. Bursa kamuoyu şimdi Türk adaletinin vereceği kararları merakla bekliyor.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.