SON DAKİKA
Hava Durumu

SİT krizini Vali Canbolat çözdü

Mudanya Belediyesi’nin yıllarca askıda bıraktığı ve sonrasında bütün iş yerlerinin ruhsat iptali riski ile karşı karşıya kaldığı kriz, Vali Yakup Canbolat’ın devreye girmesiyle şimdilik çözüldü.  Kriz bir yıllık ek süre çözülürken Mudanya Belediyesi’nin bu süre içerisinde istenilen plan revizyonunu yaparak Anıtlar Kurulu’na sunması gerekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2020 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2020 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
SİT krizini Vali Canbolat çözdü

Mudanya’da Giritli Mahallesi’nde yaşanan ruhsat krizi, Vali Yakup Canbolat’ın devreye girerek Anıtlar Kurulu’yla yaptığı görüşme ile çözüme kavuştu. Mudanya’da tescilli binaların yer aldığı SİT bölgesinde son yıllarda açılan işletmeler CHP’li Mudanya Belediyesi’nin koruma imar planı çalışmasını gereken zamanda yapmaması nedeniyle ruhsat iptalleri ile karşı karşıya kaldı. Bakanlığın gönderdiği yazı ile ruhsatların iptal edileceği tebligatlarının işyerlerine gönderilmesi ile zirveye çıkan kriz Mudanya’da büyük bir sancıya dönüştü. Kendi yapmadığı plan nedeniyle esnafı mağdur eden CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,  oluşan tepkinin ardından soluğu Vali Yakup Canbolat’ın yanında aldı. Türkyılmaz, bu süreçte AK Partili milletvekillerinden de yardım istedi.

PLAN UYUMLU HALE GETİRİLECEK

Vatandaşın mağdur olmaması için harekete geçen Vali Yakup Canbolat, Anıtlar Kurulu ile görüşerek soruna çözüm bulunması için girişimde bulundu.  26 Haziranda toplanan Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Mudanya Belediyesi’nin Girit Mahallesi için hazırlandığı planın, 1/5 binlik ana plana göre ek plan notlarıyla uyumlu hâle getirilmesine karar verdi. Mudanya Belediyesi tarafından 1/ bin ölçekli Plan Revizyon ve Plan Notları, yapılan düzeltmelerin 1/5 bin ölçekli koruma amaçlı nazım imar planını ilgilendiren kısımlarında işlenerek kurula iletilecek. Mevcut SİT sınırı değişiklikleri, hâli hazırda gelişmiş ticaret alanlarının yeniden düzenlenmesi ve ticaret-hizmet-konut fonksiyonlarının da özgünlükte korunmasına yönelik kararların revize edilmesi sağlanacak.

(Elif SUCU)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.