SON DAKİKA
Hava Durumu

“Siyasete değil hizmete geldim”

Son seçimlerde AK Parti’den CHP’ye geçen Gemlik’te sıra dışı bir yönetim şekli benimseyen Mehmet Uğur Sertaslan, geride kalan 9 ayda toplumun her kesiminde saygı ve beğeni gören adımlar atıyor. Uyumlu ve yönettiği ilçeye maksimum fayda sağlamak için çalışan Sertaslan’ın tavrı, Gemlik’in sorunlarının çözümünde de etkili oluyor. Sertaslan bunun nedenini, “Ben siyaset yapmak için gelmedim. Hizmet etmek için geldim. Partim siyaset yapmamı istese milletvekili yapardı” diyerek açıklıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2020 21:57
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2020 00:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
“Siyasete değil hizmete geldim”

Bursa Şehir Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, yerli otomobil fabrikasından Büyükşehir’le ilişkilere, kamuoyunun hizmetlerle ilgili tepkisinden sosyal konutlara kadar merak edilen konulara açıklık getirdi. Seçimlerin bitmesinin ardından CHP rozetini çıkardığını ve herkesi kucaklayan bir anlayışla ilçeye hizmet için kolları sıvadığına değinen Sertaslan, Gemlik’e hizmet etmek için her imkanı kullanmaktan geri durmayacağını söyledi. 

“HESABI KAMUOYU VE MECLİSE VERELİM”

Belediyeyi yönetirken herkese söz hakkı tanıdığını ve herkesin görüşüne saygı gösterdiğini dile getiren Sertaslan, “Mecliste denetim komisyonunu oluştururken kendi isteğimizle sayıyı 5’te tuttuk. Bizim hakkımız olan bir üyeliğini de İYİ Parti’ye verdik. Dolayısıyla şeklen azınlık durumundayız. Benim anlayışım şu. Ne yapıyorsak yapalım bunları meclis üyelerimiz de kamuoyu da görsün. 5 yıl sonra savcıya hesap vereceğimize 9 ay sonra meclisimize hesap verelim” dedi. 

“BİR MODELİN İSMİ ZEYTİN OLURSA MUTLU OLURUZ”

Türkiye’nin ilk yerli otomobil fabrikasının Gemlik’te kurulacak olmasının kendilerine gurur verdiğini anlatan Sertaslan, haberi alır almaz hemen ilgili tüm ekibini çağırarak acil bir toplantı yaptığını söyledi. İŞKUR’dan öncelikle Gemlik’teki işsizlik durumunu yaş, cinsiyet durumlarını istatistiklerini istediklerini anlatan Sertaslan, her alanda Gemlik’i hazırlamak için çalışmalar yaptıklarını aktardı. Otomobil fabrikasının gelmesiyle Gemlik’in ciddi bir göç baskısı altına girebileceğini ve 100-120 bin arasında bir göç olabileceğini tahmin ettiklerini anlatan Sertaslan, “Hemen arkadaşlara talimat verdim. Mevcut durumumuz nedir? Yapılaşmaya açık alanlarımız nereleridir. Onları belirledik. Bizim hesaplarımıza göre yeni yapılaşma alanı açmadan ciddi bir planlama yaparak bu baskıyı kaldırabiliriz” ifadelerini kullandı. Sertaslan, Türkiye’nin ilk yerli otomobilini üretecek TOGG’la da görüşerek, istihdam noktasında burada Gemliklilerin de çalışması için eğitim vererek kalifiye elaman yetiştirilmesine yönelik adımlar atmak istediklerini vurguladı. 

“CUMHURBAŞKANIMIZA GİDECEĞİM”

Gemlik’in otomobil fabrikasıyla birlikte yaşayacağı değişim noktasında her alanda gereken çalışmaları yapıp daha sonra bunları rapor haline getirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gideceğini ve ilçenin gereken hizmetleri alması için ondan destek isteyeceğini anlatan Sertaslan, Gemlik’in geleceği için bu sürecin çok doğru yönetilmesi gerektiğini ve bunun için ellerinden gelen çabayı göstereceğini kaydetti. TOGG’un yapacağı fabrikanın Gemlik’e verilmesinin ilk yerli otomobil fabrikası olması nedeniyle kendilerini heyecanlandırdığını anlatan Sertaslan, ilçede 126 sanayi kuruluşu olduğunu vurgularken, başka bir otomobil fabrikası olsa bu kadar heyecanla karşılamayacaklarını ifade etti. Sertaslan, “Osmangazi Köprüsü’nü Gemlik yaptı arkadaşlar. Çimtaş burada. Türkiye’nin ihracatta ikinci büyük limanı bizim ilçemizde. Bu anlamda Gemlik sanayisi güçlü olan bir kent” dedi. 

“ÇÖP AKTARMA MERKEZİ YAPIYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi sınırlarında çöp dökme alanlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlendiğini ancak Büyükşehir Belediyesi’nin belli noktalarda aktarma istasyonları oluşturabileceğini dile getiren Sertaslan, “Biz çöpümüzü aktarma istasyonu olmadığı için Hamitler’e 16 araçla taşıyoruz. Bu nedenle daha fazla araç kiralayarak ilçedeki çöpleri toplamak zorunda kalıyoruz. Bugüne kadar bu aktarma istasyonu yapılmamış. Alinur Aktaş Başkan’la görüştüm ve onay aldım. Biz bu aktarma istasyonunu yapıyoruz. Bizim araçlarımız topladığı çöpleri bu istasyonda Büyükşehir kamyonlarına aktaracak. Orhangazi’de bu istasyonu kullanacak. Dolayısıyla biz daha az araç kiralayarak buraya yaptığımız harcamanın büyük bir bölümünden kurtulmuş olacağız” dedi. 

“SOSYAL KONUTLARA ÇARE BULDUK”

Mehmet Uğur Sertaslan bir önceki dönemde yeni hastanenin arkasında yapılan konutların sosyal konut statüsünde olduğu için satılamadığını, buna çare oluşturmak için konuyu Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın da desteği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na taşıdıklarını ve çözüm aşamasına geldiklerini aktardı. Sertaslan, “Burada sosyal konutlar yapılmış. Bir ailenin evine 2 asgari ücret artı yüzde 25 fazlası geliri olan ailelere bu satış yapılamıyor. Satılamaz şerhi konduğu için banka kredi vermiyor. Dar gelirliler zaten peşinat yatırarak bunu alamıyor. Biz de bunun sosyal konuttan çıkarılarak satılması için mücadele ettik. Sonuçlanma aşamasına geldi” diye konuştu. 
“BAZEN DEFANS GÖRÜYORUZ”
Mehmet Uğur Sertaslan olarak hizmet etmek için başkanlığa geldiğini ve kendi anlayışının ayrım yapmadan herkese hizmet götürmek olduğunu anlatan Sertaslan, Büyükşehir Belediyesi’nde genel olarak uyumlu bir çalışma yürüdüğü algısı oluşsa da zaman zaman ciddi defansla karşılaştıklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la uyumlu çalışmalarına ve birçok projeyi kabul ettirmelerine rağmen daha alt kadroda bunun sürekli engellenmeye çalışıldığına dikkati çeken Sertaslan, her şeye rağmen bu tavırlarından vazgeçmeyeceklerini anlattı. Sertaslan, çoğu zaman gerek Gemlik’te gerekse Büyükşehir’de engellemelere maruz kaldıklarını, daha önce Gemlik Belediyesi’nde olan bazı hizmet ve tesislerin göreve geldikten sonra kendilerinden alındığını kaydetti. Sertaslan, BUSMEK’in Gemlik’e gelmesi için Büyükşehir’le temaslarının sürdüğünü ve özellikle üniversiteye hazırlanan gençlere yönelik kursların açılmasını arzu ettiğini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.