SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarihi Tekke’yi bu adamın elinden kim kurtaracak?

Kepazelikleri Bursa sınırı aşıp ulusal medyada Türkiye gündemine oturan sahte Şeyh Mustafa Özbaş’la ilgili tartışmalar devam ederken, Özbağ kamu malı olan Karabaş-i Veli Kültür Merkezi’nde sefa sürmeye devam ediyor. Kamuoyu mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait Osmangazi Belediyesi’ne tahsis edilmiş bu tekkeyi skandallarla anılan ve naylon faturadan hüküm giymiş Özbağ’dan neden alınmadığını merak ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2020 20:01
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2020 23:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tarihi Tekke’yi  bu adamın elinden  kim kurtaracak?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2000’li yılların başında Osmangazi Belediyesi’ne 20 yıllığına tahsis edilen Karabaş-i Veli Tekkesi (Kültür Merkezi) başarılı bir restorasyonun ardından kültür merkezi olarak Bursa’nın hizmetine sunulmuştu. 2005 yılında restorasyonu tamamlanan Karabaş-i Veli Tekkesi, temsil ettiği misyon ve kültürü yaşatması için o dönem Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği’ne verildi.

SKANDALLARIN İSMİ

Osmangazi Belediyesi’ne sırtını dayayıp kendi lüks yaşamı için bu eşsiz merkezi babasının malı gibi kullanan Mustafa Özbağ, adeta bir tarikat şeyhi gibi burada erkeklere ve kadınlara ayrı ayrı sohbet toplantıları düzenliyor. Ancak kamuoyuna türlü rezillik ve skandalları ile gelen Özbağ, hem Mesnevi kültürünü hem de Tekke’nin isminin kamuoyunda olumsuz algılanmasına yol açıyor.

ŞEHİR İPLİĞİNİ PAZARA ÇIKARDI

Kendisini üstat diye lanse eden ve bir dini lider edasıyla verdiği vaazlarda skandal konuşmalarıyla gündemden düşmeyen Özbağ’ın naylon faturadan 60 ay hapis cezası aldığını Bursa Şehir Gazetesi 2016 yılında ortaya çıkarmış, Özbağ yurtdışına kaçmak isterken Atatürk Havaalanı’nda yakalanmış ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Sahte şeyh Özbağ’ın, 2003 yılında kapanan bir firmanın faturalarını yıllarca kullandığı ortaya çıkmıştı. 2012 yılında Bursa 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada Mustafa Özbağ’a 2005 ve 2006 yıllarında kesilen naylon faturalar için 30 artı 30 toplam 60 ay hapis cezasına hükmedildi. Mahkemenin 2013/600 sayılı kararı Yargıtay tarafından da onanarak kesinleşti.  Özbağ’ın 2003 ve 2004’te kullandığı sahte faturalarla ilgili 3 dava ise zaman aşımı nedeniyle düşmüştü.

ATATÜRK’LE KONUŞUYOR, PEYGAMBERE İFTİRA ATIYOR

Bir sohbetinde Atatürk’le konuştuğunu ileri süren ve bu sohbetini gerçekmiş gibi anlatan Özbağ, son olarak geçinemeyenlerin maaşının düşürülmesi gerektiğini ve bunun peygamber sünneti olduğunu ileri sürerek, peygambere iftira atacak kadar ileri gitti.  Türkiye gündemine oturan ve kamuoyunda büyük tepki çeken sahte şeyh, çöktüğü Karabaş-i Veli Tekkesi’ndeki lüks hayatına devam ediyor.

AHMET HAKAN’I BİLE İSYAN ETTİRDİ

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan da sahte şeyhe sert tepki göstermiş, peygambere hunharca iftira ettiğini hatta kendisinin Allah olduğu(haşa)  iddiasında olduğunu yazdı. Ulusal yayın yapan birçok gazete, internet sitesi ve görüntülü yayın kuruluşlarında haber olan Özbağ’la ilgili adım atılmaması ise tepki çekiyor. Bunca skandala rağmen AK Partili Osmangazi Belediyesi tarafından tahsisi iptal edilmeyen Özbağ’ın neden korunduğu merak ediliyor. Hem Müslümanlara hem de AK Parti’ye büyük zarar veren sahte şeyhin ısrarla tekkeden atılmamasının nedenini kamuoyu merak ederken, “bu eşsiz yapıdan bu adamı kim çıkaracak?” sorusu zihinleri meşgul ediyor. Hiçbir özelliği olmamasına hatta dini tahrip edip kendine göre hadisler uyduran bu zatın bir an önce bu tesisten çıkarılmaması, akıllarda soru işaretleri bırakıyor. (Kemal Benek)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.