SON DAKİKA
Hava Durumu

TİM’in Tasarım Büyük Ödülü ‘ZENİTH’in!

Bu yıl 13.’sü düzenlenen ‘Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nın ödül töreni Türkiye İhracatçılar Meclisi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Bursa UÜ İnegöl MYO’dan Öğr. Gör. Nurettin GÖKBULUT ve GÜ Teknoloji Fakültesi’nde Arş. Gör. Ramazan BÜLBÜL’ün ortak çalışması "ZENITH" İhracatçı Birliği büyük ödülüne layık görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2022 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2022 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TİM’in Tasarım Büyük Ödülü ‘ZENİTH’in!

Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğü, Türkiye İhracatçılar Meclisi iş birliği ve Orta Anadolu Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin organizatörlüğü ile akademisyenler ve profesyonel tasarımcılar, ön lisans-lisans öğrencileri, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin, ev, ofis, mutfak-banyo ve akıllı mobilyalar kategorilerinde başvurduğu 13.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nın ödül töreni Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Orta Anadolu Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı A.Tahsin Ata ve sektörün önden gelen isimlerinin katılımıyla 26 Mayıs 2022 tarihinde Türkiye İhracatçılar Meclisi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ’NE BÜYÜK ÖDÜL

13.’sü düzenlenen “Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması”nda Profesyonel ve akademisyen kategorisinde Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu’ndan Öğretim Görevlisi Nurettin GÖKBULUT ve Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi Ramazan BÜLBÜL’ün ortak çalışması olan "ZENITH" adlı ev mobilyası tasarımı ile İhracatçı Birliği büyük ödülünü almaya layık görüldü.

Yarışma Asli Jüri Üyeleri tasarımın Türkiye’deki duayenlerinden oluştu. Prof. Önder Küçükerman’ın Jüri Başkanlığını yürüttüğü yarışmada; Reşit Soley, Aziz Ssarıyer, Mustafa Toner, Kaan Dericioğlu, Didem Çapa, Fatih Kıral ve Murat Armağan jüride yer alan diğer önemli isimler oldu. Öte yandan İlk düzenlendiği yıl olan 2008’den bu yana başvuru sayısı her yıl artan yarışma TRT, Mimarlar Odası, İç Mimarlar Odası ve Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından destekleniyor.

182 BİN TL ÖDÜL VERİLDİ

Bu yıl farklı kategorilerden oluşan 29 ödüle, toplam 182.000 TL ödül verildi. Türkiye’de tasarım alanında katılımı en yüksek yarışmalardan biri olan Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nda ödül veren sponsor firmalar arasında Atagür, Bürotime, Ersa Mobilya, Erpa, Kastamonu Entegre, Gentaş, Lazzoni, Madeş, Mikodam ve Nurus-Nurettin Usta yer aldı.

(Kadir Umut PEHLİVAN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.