SON DAKİKA
Hava Durumu

Toplumu geren çifte standart!

Koronavirüs salgını nedeniyle bir çok sektörde kısıt uygulanırken, kayak merkezlerindeki otellere rezervasyon yaptıranlara kısıtın kaldırılması büyük tepki çekti. Şehirde sokağa çıkma yasağı var ama Uludağ’da kısıt yok. Parayı basana her şey serbest düşüncesini akıllara getiren uygulamadan derhal vazgeçilmesi gerekirken, binlerce küçük esnaf kan ağlarken otellere tanınan bu keyfiyet toplumun adalet duygusunu zedeliyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2021 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2021 21:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Toplumu geren çifte standart!

Sokağa çıkma yasağının olduğu hafta sonlarında kayak merkezleri önce sadece yabancı turistlere sonra otellerde konaklayan herkese açıldı. Yılbaşında ara verilen serbeslik Bursa’da kar yağmasıyla birlikte tartışmaların bir kez daha alevlenmesine yol açtı. Haftasonu kısıtta 3 milyon Bursalı evlerine hapsolurken, Uludağ’daki otellerde kalan yerli yabancı turistlerin pistlere akın etmesi ve kısıt dışında tutulmasına özellikle sosyal medyada vatandaşlar büyük tepki gösterdi.

ADALET DUYGUSUNU ZEDELİYOR

Makyavelist, liberal, kapitalist ve seçkinler ayrımının her şart ve olayda ortaya koymakta çekinmediği tablo ve ısrar, ister istemez siyaset kurumunun arzu ettiği güven ve inandırıcılık kavramlarını da zedeliyor. Bir yanda özellikle hizmet sektöründe faaliyet gösteren kafe restoran ve benzeri yerler ile küçük esnaf kısıttan en büyük olumsuz etkiyi görürken, bir yandan onlara göre çok daha güçlü olan Uludağ’daki otellerin açık olması ve kısıttan muaf tutulması adalet duygusunu zedeliyor.

GÜNÜBİRLİK TURİZME KAPALI

Okullar ve esnaf salgın tedbirleri nedeniyle kapalıyken, Uludağ’da kayak keyfi yapmak için ve eğelenmek için otellere parayı basan kesimin kuralsızca toplumun gözünün içine baka baka eşitsizlik oluşturuyor. Uludağ’da kayak yapmak ya da eğlenmek için otellerde rezervasyon yaptırmak ya da tura katılmaktan başka çare yok. Kısıtın uygulandığı bölgeye günübirlik çıkmak yasak. Yani otel ya da tur şirketine para kazandırmadan kısıt dışına çıkmak yok. Para varsa kısıt yok para yoksa kısıt var.

DIŞARDA KAR VAR ÇOCUKLAR EVDE

Bursa’da özlenen kar yağışı haftasonu kısıtına denk geldi. Dışarda lapa lapa kar yağarken çocuklar ancak evlerinde izledi. Dışarı çıktıklarında ise polisi görünce kaçacak yer aradı. Karla oynamaları gereken zamanda belki de polis sireninden kaçtılar. Oysa anne babası Uludağ’da otelde yer ayırtan çocuklar gönüllerince hiçbir kısıt olmadan haftasonu yağan karın keyfini çıkardı.

SALGINA OLAN HASASİYET YOK OLUYOR

Gerek toplu taşıma araçları, gerek uçaklar ve gerekse kayak merkezlerinde oluşan görüntüler, kamuoyunda “Salgın buralarda bulaşmıyor mu?” sözleri ile karşılık buluyor. Devletin en üst tondan ciddiyetle sürdürdüğü önlemleri de değersizleştiriyor. Aynı kentte iki ayrı bölgede yaşanan bu çelişki, insanların kurallara uyma arzusunu da törpülüyor.

SEVİNÇ: ARTIK İŞYERLERİ AÇILSIN

Esnafın yaşadığı sıkıntıları sık sık dile getiren Bursa Cafe Restaurantlarçılar Derneği Başkanı Şahin Sevinç’te yaptığı açıklamada artık bu işyerlerinin açılmasını istedi. Kurallara tam uyularak aylardır sıkıntılar içinde kıvranan esnafın ve çalışanların dayanacak güçlerinin kalmadığını anlatan Sevinç, bir an önce bu sektörlerde hayatın normale dönmesi için gereken başvuruları yaptıklarını da aktardı.

OTEL TERASINDA PARTİ

Öte yandan Bursa Valiliği Uludağ’da bir otelin terasında parti yapan 10 kişilik bir gruba müdahale edildiğini duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada; Buna göre; Osmangazi İlçesi mülki sınırları içinde bulunan Uludağ Milli Parkı 1. Oteller Bölgesinde 15 Ocak 2021 günü saat: 23.00 sıralarında icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında; bir otel işletmesinin teras kısmından yüksek sesle müzik çalındığının tespiti üzerine olaya hemen müdahale edilmiş, yapılan incelemede; bahse konu otelin teras kısmında müzik yayını yapılarak sosyal mesafe ve maske kuralına riayet edilmeden otel müşterilerinden toplamda  (10) kişilik bir grubun eğlendiği tespit edilmiştir. 1593 sayılı Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereği otel işletmecisine  ve şahıslara maske takmamak ve sosyal mesafeye uymamaktan toplam 76.380 ₺ idari yaptırım cezası uygulanmıştır” denildi.

(Deniz AKIN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.