SON DAKİKA
Hava Durumu

Turgay Erdem'den şaka gibi imza!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım kararı alınan ve mahkeme tarafından da onaylanan kaçak prefabrik binayla ilgili Nilüfer Belediyesi’nin kullanıma devam etmesi için ek sözleşme imzaladığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2020 19:08
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2020 22:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Turgay Erdem'den şaka gibi imza!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kaçak olduğu için yıkım kararı verilen ve En Bursa isimli internet sitesi tarafından kullanılan prefabrik binanın, yasalara aykırı şekilde kullanımına devam etmek için Nilüfer Belediyesi ile ek sözleşme yapıldığı ortaya çıktı.

Geçen haftalarda bahsi geçen haber sitesi, inşaat amacıyla kullanım izni bulunan prefabrik binada haber ve reklam faaliyeti gösterdiği için Büyükşehir Belediyesi tarafından önce uyarılmış, gerekli önlemler alınmayınca da yıkım kararı alınmıştı.

Bu gelişmenin ardından sosyaltv.com.tr'de çıkan habere göre ilgili haber sitesinin sahipleri, mahkemeye itirazda bulundu. Mahkeme de söz konusu alandaki binanın yıkımı konusunda ilçe belediyesini yetkili kılarak, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Ancak Bursa Büyükşehir Belediyesi de bir üst mahkemeye itirazda bulundu. Üst mahkemeden de Büyükşehir Belediyesi lehine karar çıkınca, yıkımla ilgili süreç de resmen başladı. Ancak bu arada Büyükşehir Belediyesi’nin yıkım kararı bulunan ve mahkeme tarafından onaylanan karara rağmen, ilgili haber sitesinin söz konusu prefabrik binada faaliyetini devam ettirmek adına yasal anlamda yetkisi olmamasına rağmen Nilüfer Belediyesi ile ‘ek kullanım sözleşmesi’ imzaladığı ortaya çıktı. Nilüfer Belediyesi ile En Bursa isimli haber sitesinin mahkeme kararını uygulamamak amacıyla, mahkeme kararını dolanarak aralarında 2023 yılına kadar kira sözleşmesi yaptıkları dikkat çekiyor.  Pes dedirten bu anlaşmaya göre söz konusu yerin kullanımına 30 Ekim 2023 tarihine kadar devam edilecek. Ayrıca sözleşme içeriğinde 30 Ekim 2021 tarihine de kadar aylık kira bedeli olarak KDV hariç 4 bin liralık da bedel yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.