SON DAKİKA
Hava Durumu

Yılmaz yalanı ellerinde patladı!

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı hedef alan ve CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen tarafından gündeme taşınan haber, son aylarda çukur medyasındaki yalan ve iftira kampanyasının yeni bir halkası olarak kayıtlara geçti. Ankara’da çakarlı araçla yakalanan Kaan Yılmaz adlı kişinin Başkan Oktay Yılmaz’ın kardeşi olduğunu ileri sürerek adeta kin kusan çukur medyası, gerçek ortaya çıktıktan sonra bile bu yayınları kaldırmadı. CHP Milletvekili ile rezil olduğu ile kalıp paylaşımını sildi. 

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2021 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2021 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yılmaz yalanı ellerinde patladı!

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı hedef almak isterken kendisi skandala dönüşen çakarlı araç kullanan kardeş haberi, muhalif medyanın işine düştüğü durumu da gözler önüne serdi. Kaan Yılmaz isimli bir kişinin Ankara’da çakarlı bir araçla kısıt yasağını deldiği görüntüleri sosyal medyasından yayınlamasının ardından bir haber sitesi bunun haberini yaptı. Çakarlı araç kullanan kişinin sosyal medya hesabında Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’la çektirdiği fotoğrafın altına abim diyerek paylaşmasından yola çıkarak, şahsın Oktay Yılmaz’ın kardeşi olduğu yalanına sarıldı. 


CHP’Lİ VEKİL YALANA ATLADI
Gerçeği araştırmadan sadece isim benzerliğinden yola çıkılarak başlatılan yalan kampanyasına CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’de atladı. Kendisi de siyasetçi olmasına ve birçok kişiyle fotoğraf çektirmesine rağmen sadece isim benzerliği olma ihtimalini göz ardı eden Antmen,  sosyal medya hesabından AKP'li Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın kardeşi Kaan Yılmaz'ın çakarlı lüks aracıyla keyif yaptığını yazdı.  CHP'li Antman,  "Camide ibadet edenlere biber gazı sıkılırken, sokakta mendil sattığı ve evinin önünde arabasını yıkadığı için vatandaşa 3 bin lira ceza kesilirken, AKP'li Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın kardeşi Kaan Yılmaz, lüks arabasına taktığı çakarla sokaklarda geziyor." şeklinde not düştü.


GERÇEK KISA SÜREDE ORTAYA ÇIKTI AMA HABERLER DURUYOR
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı hedef alan algıya yönelik yalan haberler muhalif basın tarafından sık sık gündeme taşınmaya çalışılırken, diğerlerinde olduğu gibi son haber de ellerinde patladı. Yıldırım Belediyesi, jet hızı ile yaptığı açıklamada Kaan Yılmaz’ın Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın kardeşi olmadığını açıkladı. Dahası akrabası da olmadığı vurgulandı.  Haberin yalan olduğunun ortaya çıkması üzerine CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen paylaşımını kaldırdı. Bazı haber siteleri de haberleri kaldırdı. Ancak sol muhalif bazı yayın organlarında haber ısrarla tutuldu.


YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA
Ankara'da çakarlı araçlarla şehir turu atıp sosyal medyada Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın fotoğrafını "abim" diyerek paylaşan Kaan Yılmaz’la ilgili haberlerdeki iddiaları Yıldırım Belediyesi yayımladığı açıklama ile yalanladı.  Açıklama yapan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz; çeşitli basın yayın ve medya organlarında 'AK Partili belediye başkanın kardeşi sokağa çıkma yasağını deldi' başlığıyla yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, habere konu olan Kaan Yılmaz isimli vatandaş ile "ne kardeşlik ne de akrabalık bağı olmadığını" belirtti. 


Yıldırım Belediyesi'nden yapılan açıklamada "Çeşitli basın yayın ve medya organında, 'AK Partili belediye başkanın kardeşi sokağa çıkma yasağını deldi' başlığıyla yapılan haberlere ilişkin, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Söz konusu haberlerde adı geçen ve 'başkanın kardeşi' diye tanıtılan şahıs, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın ne kardeşi ne de akrabasıdır. Hiçbir araştırma yapmadan ve söz hakkı tanımadan; soyadlarının aynı olmasından yola çıkarak bir kişiyi başka bir kimsenin kardeşi olarak gösterme çabasını iyi niyetli bulmadığımızı belirtmek isteriz. Basın meslek ilkelerini yok sayan, olumsuz algı maksadıyla hazırlandığı açık ve tamamen gerçek dışı bu haberlerle ilgili gerekli yasal süreci başlattığımızı kamuoyuna saygılarımızla bildiririz" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.