SON DAKİKA
Hava Durumu

Zehirlenme konusunu netliğe kavuştur!

Bursa Şehir Gazetesi’nin kamuoyuna duyurduğu ve büyük tartışmalara neden olan Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan’ın hastaneye kaldırılmasıyla ilgili belirsizlik devam ederken, AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Şamil Yiğit’ten önemli bir çağrı geldi. 

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2020 22:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2020 00:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Zehirlenme konusunu netliğe kavuştur!

(Alpaslan YILDIZ) 

Sertaslan’ın hastaneye kaldırılmasıyla ilgili yeterli açıklama yapılmadığının altını çizen Yiğit, kamuoyunun olayla ilgili intihar mı zehirlenme mi olduğu konusunda ikilemde kaldığını, Sertaslan’ın yeteri kadar açık bir açıklama yapması gerektiğini vurguladı. 
Bursa, 5 Ekim günü Bursa Şehir Gazetesi ve Şehirmedya.com internet sitesinin duyurduğu haberle sarsıldı. Şehirmedya’nın “İntihar mı zehirlenme mi” başlığı ile okuyucularına duyurduğu haberde, CHP’li Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan’ın  hayati tehlike kaydı ile yoğun bakıma alındığı bilgisine yer verildi.  Çelişkili açıklamaların üst üste geldiği olayla ilgili Başkan Sertaslan’ın 7 farklı çeşit onlarca hap aldığı bilgisini kamuoyuyla paylaşan Şehirmedya.com’un haberinin ardından her ne kadar CHP ve Gemlik Belediyesi kaynakları mantar zehirlenmesi açıklamaları yapsa da daha sonra zehirlenmenin ilaçtan kaynaklanmış olacağını da kabul ederek, ilk açıklamalarını kendileri de yalanlamış oldu. 

AK PARTİ’DEN “AÇIKLA” ÇAĞRISI

Aradan geçen iki hafta içinde kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapmayan Sertaslan ve CHP, olayı unutturmak isterken AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Şamil Yiğit akıllarda oluşan soru işaretlerinin giderilmesi gerektiğini ifade etti. Yiğit, yaptığı açıklamada, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın bir süre önce mantar zehirlenmesi sebebiyle hastaneye kaldırıldığı olayla ilgili yeterli açıklamanın yapılmadığını, kamuoyunun intihar mı zehirlenme mi olduğu konusunda  yeteri kadar açık bir dille bilgilendirilmediğini dile getirip, Sertaslan’a açıklama yapması konusunda çağrıda bulundu.

“AÇIKLAMA BİZLERİ TATMİN ETMEDİ”

Yiğit yaptığı açıklamada, "Öncelikle belediye başkanımıza geçmiş olsun dileklerimizle sunuyoruz. Tabi insanların başına sağlık noktasında her şey gelebiliyor. Allah vermesin sağlık durumu ile ilgili sağlığım gayet iyi sıkıntım yok diye açıklama yaptı. Tabi bu açıklama bizleri tatmin etmedi. Aklımıza gelen bir taraftan gıda zehirlenmesi bir taraftan da intihar şüphesi dediler. Allah sağlık sıhhat versin ama bizde AK Parti Gemlik İlçe Başkanı olarak soruların cevaplarını bulmamız noktasında soracağımız sorularımız var tabi. "Sağlımız yerinde spekülasyon yapılıyor" kendisi de söyledi bu spekülasyonlara yer verilmemesi noktasında bunun sebebi nedir? diye başkanımıza gerçekten sormak istiyoruz. Başka bir şey var mı? Bir şeyler oldu mu? Çünkü Gemlik Belediye Başkanlığını temsil eden belediye başkanlık nezdinde olan bir insana gıptayla bakıyoruz. Bize de soruyorlar teşkilatımız adına arkadaşlarımız bizlere başkanımızın son durumu nedir. Bizde merak ediyoruz bu durumu sadece sağlığım yerinde deyip açıklaması güzel gerçekten sağlığının yerinde olması bizi de mutlu eder. Sağlıklı bir belediye başkanı ile Gemlik’te bulunmak huzur verici" dedi.

“RAPORU KAMUOYUNA GÖSTERİN”

Kamuoyunun tatmin olması açısından olayla ilgili hastane raporunun kamuoyuyla paylaşılmasında fayda olduğunu dile getiren Yiğit, "Şimdi gıda zehirlenmesi olduğu söylenirken ilaç bulgularının da var olduğu söylendi. Başkanın kullanmış olduğu ilaçlar var ama ilaç bulguları acaba fazla mı? Eksik mi? Aşırı ilaç mı aldı? Yoksa normal rutin gündelik kullandığı şeylerin dışında başka şeyler var mı? Onları bilmiyoruz. Bunların soru işaretleri var. Mantar zehirlenmesi dendi. Mantar tek başına yenmez. Çevresinde, yöresinde, ailesinde, oturduklarında, arkadaş çevresinde yedik birileri vardır. Bunlarda da böyle sıkıntılar oldu mu? Aynı şeyleri gösterdi mi? Bunları da açıklarsa bizleri memnun eder. Bursa Gemlik’e özel bakıyor otomobil fabrikamız var. Belediye başkanımızda sıkıntı var mı? diye soruyorlar. Nedir? Aslı astarı var mıdır? diye sorduklarında bizde "Bakın aslı astarı budur, hiçbir sıkıntı yoktur, rapor budur, bu şekildedir" diyelim herkesin gönlüne su serpelim bizde bunun derdindeyiz."

MANTAR İDDİASI ÇÜRÜMÜŞTÜ

Olayın kamuoyuna yansımasının ardından gerek Gemlik Belediyesi, gerek CHP Gemlik İlçe Başkanlığı ve diğer CHP’li kaynaklar olayın mantardan kaynaklandığını ileri sürmüş ancak, bu iddianın temelsiz olması nedeniyle bir süre sonra ağız değiştirilerek, ilaçtan kaynaklanmış olabileceği ifade edilmişti. Ancak aradan iki hafta geçmesine rağmen Sertaslan, hastane raporunu kamuoyuyla paylaşmazken, olayın üstünü örtmek için derin bir sessizlik oluşturulmak istenmişti. AK Parti’nin yeniden gündeme taşıdığı konu bir süre daha tartışılacağa benziyor. 

İŞTE KULLANDIĞI İLAÇLAR 

Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan’ın hastaneye yakınları tarafından verilen ve kayıtlara geçen bilgiye göre alkol aldıktan sonra kullandığı  ilaçlar şöyle; “Alkol alımı, yakınlarının belirttiğine göre  çok sayıda ilaç alımı  (dolven cold, ibaremin cold, coldaway cold, muscaflex, apranax fort , fludex, voltaren) ve bu ilaçlardan toplamda 90’a yakın alınmış olması. Yine uzman doktor  incelemesine göre; midesinde ilaç artığı olabilecek sarı renkli mide içeriği mevcut olduğu tespitleri de biliniyor. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.