SON DAKİKA
Hava Durumu

Zihniyet farkı!

Korona virüs salgını nedeniyle devlet ve millet teyakkuza geçmişken, yerel yönetimler arasında ki zihniyet farkı da bu süreçte net bir şekilde ortaya çıkıyor. İşte o örneklerden birisi de Bursa’daki iki belediyenin uygulamalarıyla gözler önüne serildi. CHP’nin yönetimindeki Mudanya’da pazarlar kontrolsüz ve denetimsiz bir şekilde tehlike saçarken, İnegöl’de pazara dezenfekten tüneli kuruluyor Yenişehir’de pazarlara giriş çıkış kontrol altında tutuluyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2020 20:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2020 20:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Zihniyet farkı!

Dünyayı kasıp kavuran korona virüsle mücadele kapsamında Türkiye, güçlü bir mücadele sürdürüyor. Bu kapsamda hükümet ve devlet ardı ardına önemi adımlar atarken, yerel yönetimlerde de kendi bölgelerinde özellikle zabıta önlemleri, dezenfektasyon ve yardımlar noktasında ellerinden gelen çabayı gösteriyor. Ancak bu süreçte yerel yönetimler arasındaki anlayış farkları da ortaya çıkıyor.

MUDANYA’DA SKANDAL GÖRÜNTÜLER

Alınan önlemler ve yapılan hizmetlerin yetersiz olduğu belediyelerden biri de Mudanya. Dün Mudanya’da kurulan Cuma pazarındaki kargaşa tehlikenin boyutlarını da bir kez daha gözler önüne serdi. Tüm uyarılara rağmen Pazar giriş çıkışlarını kontrol altında tutmayan Mudanya Belediyesi, insan kalabalığının yaşandığı pazarda adeta salgının yayılmasına davetiye çıkardı. Oysa pazara giriş çıkışların kontrol altında olması ve temasın önlenmesi gerekiyor. Maske dağıtımında da yetersiz kalan Mudanya Belediyesi, diğer hizmetlerinde olduğu gibi bu hizmette de oldukça kötü bir performans sergiledi. Maske dağıtımı, dezenfekte çalışmaları ve sosyal yardımlarda da sıkıntının yaşandığı Mudanya’da, Büyükşehir Belediyesi takviyeler yapıyor. Pazarda oluşan görüntüler vatandaşları da isyan ettirirken, Mudanya Belediyesi’nin vurdumduymazlığı tepki çekiyor.

BÜLENT ERDEN’DEN TEPKİ

MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi Bülent Erden, Cuma pazarındaki görüntülerin kabul edilemez olduğunu belirterek, insan sağlığının ve insan hayatının bu denli sorumsuzca riske atılamayacağını ifade etti. Bülent Erden, pazara çeki düzen vermesi gereken Mudanya Belediyesi’nin bu görevini yerine getiremediğini belirterek, “Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz. Bir an önce konunun idrakine vararak, tüm imkânlarının korona virüsle mücadele için seferber etmeli. Bir pazarın giriş çıkışını kontrol etmek bu kadar zor olmasa gerek. Bakın buradaki kalabalık adeta virüsün yayılmasına davetiye çıkarıyor. Bu kadar hassan günlerden geçerken biraz daha hassasiyet beklemek hepimizin hakkı. Belediye başkanımızdan halkımız adına rica ediyorum gereken önlemleri zaman kaybetmeden alın ve uygulayın” ifadelerini kullandı.  MHP olarak bu mücadelede üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getirmeye ve belediyeye yardımcı olmaya hazır olduklarını anlatan Erden, hali hazırda belediyenin yetersiz kaldığını sözlerine ekledi.

İNEGÖL’DE DEZENFEKTAN TÜNELİ

CHP’nin yönettiği Mudanya Belediyesi’nde bunlar yaşanırken İnegöl’de ise Pazar giriş çıkışlarına belediye tarafından dezenfektan tünelleri yerleştirildi.  İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından imal edilen hijyen tünellerinin kurulduğu pazarlarda, vatandaşlar zabıta ve emniyet güçleri nezaretinde sosyal mesafeye dikkat edilerek hijyen tünelinden geçirilip o şekilde pazara alınıyor. Pazara giren her vatandaşa maske dağıtılırken tüm vatandaşların ateşi ölçülüyor. Yoğunluk yaşanmasına imkan verilmiyor.

İYİ ÖRNEKLERDEN BİRİ DE YENİŞEHİR

Virüs salgınının Türkiye’ye ulaşmasının ve önlemlerin başlatılmasının ardından hükümetin ve devletin talimatlarını harfiyen uygulayan kurumlardan birisi de Yenişehir Belediyesi.  Yenişehir Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, salgına karşı özellikle pazarlarda üst düzeyde önlemler alıyor. Pazar giriş çıkışlarını zabıta ekipleri tarafından kontrol altında tutan Yenişehir Belediyesi, pazarlarda temas olmaması için azami özen gösteriyor. Kurallar Pazar gelen bütün vatandaşlara teker teker anlatılıyor. Pazarda kontrolsüz kalabalık oluşmasına müsaade edilmiyor. Tezgahlar arasında 3 metre mesafe sağlanırken, vatandaşla tezgah arasındaki sosyal mesafe de çekilen şeritlerle korunuyor. (Alpaslan Yıldız)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.