SON DAKİKA
Hava Durumu

1 ayda 2 bin yolcu

Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul'la Bursa arasında hava koridoru kurmak için başlatılan deniz uçağı seferlerine ilgi her geçen gü

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2013 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2013 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul'la Bursa arasında hava koridoru kurmak için başlatılan deniz uçağı seferlerine ilgi her geçen gün artıyor.



2 bininci yolcu olarak İstanbul'a biletini alan Nurten Zara isimli mimar Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından Gemlik'ten çiçeklerle uğurlandı.
Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi BURULAŞ tarafından başlatılan deniz uçağı seferleri ile vatandaşlar Bursa ve İstanbul arasında hızlı ve kaliteli ulaşım imkanını bulurken, 1 Nisan tarihinde başlayan seferler geniş kitlelere hizmet vermeye başladı. Gemlik'le Haliç arasında karşılıklı 2 seferle başlayan deniz uçağı yüzde 100 doluluk oranıyla çalışırken, yolcu sayısında da 2 bini aştı. Deniz uçağının 2 bininci yolcusu olarak İstanbul'a giden Nurten Zara, Gemlik İskelesi'nde büyük bir sürprizle karşılaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2 bininci yolcu olarak BURULAŞ kayıtlarına giren Nurten Zara'yı çiçeklerle uğurladı. İstanbul'a ulaşım için deniz uçağını tercih etmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Yüksek Mimar Nurten Zara, "2 bininci yolcu olmam benim için şans ve sürpriz oldu. Hizmetlerinden gurur duyduğum sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, deniz uçağının ekonominin başkenti İstanbul'la Bursa arasında hava koridoru oluşturulması maksadıyla kurulduğunu belirterek, yolcu sayısının her geçen gün arttığını, halkın kendi projesine sahip çıkmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Geride kalan 33 günde 2 bininci yolcu sayısına ulaştıklarını ve sayının her geçen gün artmasını beklediklerini ifade eden Başkan Altepe, "Bugün 2 bininci yolcuyu İstanbul'a taşıyoruz. Bu durum, deniz otobüsü seferlerinin hemen ardından hizmete aldığımız deniz uçağı seferlerinin halkımızın teveccühünü kazandığını gösteriyor" şeklinde konuştu. İstanbul'la Bursa'nın yakınlaşmasını çok önemsediklerini, deniz uçağı seferlerinin gerek ekonomi gerekse turizm açısından iki kentin gelişimine katkı sağlayacağını belirten Başkan Altepe, "Uçaklarımız iki şehir arasında dolu dolu çalışıyor. Bu, hem Bursalıların hem de İstanbulluların projeye verdiği desteği gösteriyor. Onlar bu hassasiyeti sürdürdükçe bizler de uçak ve sefer sayılarımızı artıracağız" ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.