SON DAKİKA
Hava Durumu

100 Yılın En Sıcak Mevsimi' Öncesinde Yangın Tatbikatı

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, yaz aylarında olası orman yangınlarında yönetim ve müdahale etkinliğinin artırılması amacıyla tatbikat yap

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
100 Yılın En Sıcak Mevsimi' Öncesinde Yangın Tatbikatı
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, yaz aylarında olası orman yangınlarında yönetim ve müdahale etkinliğinin artırılması amacıyla tatbikat yaptı.

 

 

 

 

 

Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesi baraj mevkisinde düzenlenen tatbikatta 5 ilk müdahale aracı, 8 arazöz, 2 su ikmal aracı, yangın komuta aracı, telsiz aracı, ambulans ile 100 personel görev aldı.

Tatbikat gereği baraj mevkisinde 5 farklı alanda farklı zamanlarda çıkan yangına, ekipler kısa sürede müdahale etti. Yangınlar, kısa sürede başarılı çalışmayla söndürüldü.

Teorik bilgileri alanda uygulamak üzere harekete geçen ekipler, hortum sermeden su tankerinin kendini yangından korumasına kadar birçok konuyu başarıyla tamamladı. Tatbikatta yaklaşık 10 metre yükselen alevlerin arasına giren ekiplerden yaralananlara 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl "100 yılın en sıcak mevsimi"nin yaşanacağını belirtti. Bu konuda önceki yıllardan daha dikkatli olacaklarını ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:

"Yaz ayına girdiğimiz bugünlerde orman yangını yönünden tehlikeler çoğalıyor. Bu nedenle ekiplerimize tatbikat düzenledik. 5 cephede büyük bir yangın çıkması halinde nasıl müdahale edeceğimizi, nasıl haberleşme yapacağımızı arkadaşlarımızla birlikte uygulamalı olarak değerlendirdik. Bunda amaç, çalışanlarımızın, işçilerimizin orman yangını çıkması durumunda anında müdahale edebilmesini sağlamasıdır. Yangın bir felaket, çıktığı zaman panik oluşuyor. İyi bir planlama yapmazsanız sıkıntılar da beraberinde geliyor."

Çoşkun, ormanları tehdit eden yangınların önüne geçmek için önleyici tedbirler aldıklarını vurgulayarak, "100 okulda orman mühendislerimiz eğitim verdi. Orman yangınlarının yüzde 97'si insan eliyle çıkıyor. Dolayısıyla insanlarımızın özellikle yaz aylarında orman yangınlarına karşı çok hassas olmalarını, piknik yapacaklarsa orman idaremizce belediyelere ve köylere tahsis edilen yerlerde pikniklerini yapmalarını istiyoruz. Ayrıca herhangi bir duman veya yangın görürlerse yangın ihbar hattı ALO 177 aramalarını vatandaşlarımızdan istiyoruz." diye konuştu.

Bursa'da 33 gözetleme kulesi bulunduğunu ifade eden Coşkun, 20 ilk müdahale aracı, 39 orman itfaiyesi, 12 su ikmal aracı, 8 dozer, 7 grayder ve 422  kişilik yangın söndürme ekibiyle anında müdahaleye hazır olduklarını, bir ay içinde de yangın helikopterinin Bursa'da hizmet vereceğini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.