SON DAKİKA
Hava Durumu

104 yaşında emekli oldu

Türkiye’de 65 yaşında mezarda emeklilik tartışılırken, Bursa'da 50'den fazla torunu olan 104 yaşındaki İbrahim Eren emekli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2012 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2012 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
104 yaşında emekli oldu
Türkiye’de 65 yaşında mezarda emeklilik tartışılırken, Bursa'da 50'den fazla torunu olan 104 yaşındaki İbrahim Eren emekli oldu.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Siirtli İbrahim Eren’in 104 yaşında emekli olması sebebiyle il binasında tören düzenledi.
İlk sigorta girişi 1975 yılında yapılan İbrahim Eren, Bursa'da en geç yaşta emekli olan kişi oldu. 6 çocuk 50'den fazla torun sahibi Eren, ilk maaşını 21 Ekim tarihinde, bin 250 TL olarak alacak. Eren, ilk maaşıyla Eyüp Sultan Mezarlığında yatan eşinin mezarını granit mermerle kaplatacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu Bursa İl Müdürü Mükremin İspirli, “Zannediyorum Türkiye genelinde de en geç yaşta emekli olan İbrahim amca. Çalışması eski dönemlere ait olduğu için bin 250 TL aylık alacak. İbrahim Eren 1975 yılında ilk defa sigortalı olmuş. Yaptığı askerlik süresi kadar sigortalı sayıldığından 300 gün kadar eksiği çıkmış. O 300 günü de bir bekçi olarak çalıştığından prim ekledik ve aylık bağladık” dedi.
Babasının daha önceden emekli olursa ilk maaşıyla annesinin mezarını yaptıracağını söylediğini anlatan Hakkı Eren, “Babama ilk maaşıyla ne yapacağını sorardım. 'Annenizin mezarını güzel yapmışsınız ama ben onu granit mermer yapacağım. Daha çok süsleyeceğim' derdi. İlk maaşıyla hep onu yapacağını söylerdi” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından SGK Bursa İl Müdürü İspirli'den çiçek ve plaketle birlikte ilk maaş çekini teslim alan Eren, uzun yaşamanın sırrını da "az yemek ve çok yürümek" olarak açıkladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.