SON DAKİKA
Hava Durumu

1071 çocuğun yüzünü güldürdüler

Bursa'da faaliyet gösteren Yetiş-Tim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çoğunluğu Suriyeli

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
1071 çocuğun yüzünü güldürdüler

Bursa'da faaliyet gösteren Yetiş-Tim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çoğunluğu Suriyeli olmak üzere 1071 çocuğa, bayramlık giysi dağıttı.
 

 

Bursa'da bir dernek, çoğunluğu Suriyeli olmak üzere 1071 çocuğa, bayramlık giysi dağıttı.Yetiş-Tim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Korkmaz,  yaptığı açıklamada, Bursa'da ihtiyaç sahibi 3 aileye destek olabilmek ve kendine ait iş yerinde, mesaisinden artan zamanlarını değerlendirmek amacıyla 2 yıl önce babasıyla birlikte dernek kurduğunu söyledi. Geçen sene derneğin iki bağışçısıyla 350 çocuğu giydirdiğini hatırlatan Korkmaz, şöyle konuştu:"Bu yıl ramazan ayı dolayısıyla 1071 kişiyi giydireceğiz. Şimdiye karar 1071 yetim Suriyeli, Ahıskalı, Türk hangi memleketten olursa olsun çocukları giydirdik. Onlar için de bir bayram oldu. Kimisi ağlıyordu, kimisi çok seviniyordu. Her bir ailenin bir hikayesi vardı. İnşallah seneye daha çok kişiye ulaşacağız. Bayram bizim için erken başladı."

"ANLAŞMALI MAĞAZALARIMIZA GELİP GÖNÜLLERİNCE GİYİNİYORLAR"

Korkmaz, durumları çok kötü olduğu için bazı ailelerin çocuklarını giydirmeye gücü olmadığına dikkati çekerek, erzak dağıtımı sırasında bu yoksulluğu gördüklerinde muhtaç çocuklara destek vermeyi kararlaştırdıklarını anlattı.Çocukları belirleyip sayılarını çıkarttıklarını ifade eden Korkmaz, "Onları bayram üzeri elbise ile sevindirmek istedik. 1071 kişi tespit ettik. Bu çocukların tamamı kesinlikle bayramlık alamayacak durumda olan insanlardı. Bunların yarısı yetim çocuklar. Bazılarının annesi, bazılarının babası yok. Diğer yarısı da gerçekten çok muhtaç çocuklar. Bu çocukların hepsi giyiniyor. 15 gündür anlaşmalı mağazamıza gelip gönüllerince giyiniyorlar." dedi.

Çocukların mutluluğunun tarif edilemez olduğunu anlatan Korkmaz, şunları kaydetti:"Her bir çocuğumuzu ayakkabı, pantolon ve üst olarak giydiriyoruz. Burada kendileri elbiseleri seçiyor. Bazı çocuklar 3-4 yaşında belki bu çocuklar hayatında hiç mağazaya girmemiş çocuklar. İlk defa bir mağazaya giriyorlar. Her biri 3 parça alıyor. Bu da yaklaşık 3 bin 500 parça ediyor. Tüm çocuklar rahatça giyinebilsin her istediğini alabilsin diye biraz da sınırlarımızı zorlayarak istedikleri şekilde hiç kimseyi kasada üzmemeye çalıştık. Ne kadar tuttuysa ödüyoruz. Onları mutlu ederek bayrama girmelerini sağladık."

AİLELER ÇOK MUTLU

Suriyeli Türkmen sığınmacılardan Döne Ahmet, 2014 yılında ülkesindeki iç savaştan kaçıp eşi Muhammed Kenco ve 6 çocuğuyla Halep'ten Bursa'ya sığındıklarını söyledi.Bursa'ya geldiklerinde çok zor durumda olduklarını dile getiren Ahmet, şunları kaydetti:"Buradaki hayırseverler bize yetişti. Hem çocuklarımın eğitiminde hem de maddi olarak çok yardımcı oldular. Şimdi de çocukları giydiriyorlar. Benim de bir katkım olsun istedim. 15 gündür burada çocukları giydiriyoruz. Suriyeli, Arap ve yetimlere burada bende tercümanlık yaparak yardımcı oluyorum. Benim de 6 çocuğum var onlar da giyindi. Aileler çok mutlu. İstedikleri renkte modelde kıyafetleri beğenip alıyorlar. Çok memnunlar, mutluluklarını zaten gözlerinden okuyabiliyorsunuz. Burada aileler çok duygulanıyor. İki çocuğu olan bir kadın burada duygulandı, ağladı ve hayırseverlere dua etti."


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.