SON DAKİKA
Hava Durumu

13 madenci işten çıkarıldı

Bursa'nın Orhaneli ilçesindeki Linyitleri İşletmesi'nde taşeron olarak çalışan 13 işçi, işten çıkarılmaları üzerine aileleri ile beraber

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2014 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2014 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
13 madenci işten çıkarıldı
Bursa'nın Orhaneli ilçesindeki Linyitleri İşletmesi'nde taşeron olarak çalışan 13 işçi, işten çıkarılmaları üzerine aileleri ile beraber eylem yaptı.

Orhaneli ilçesine bağlı Gümüşpınar köyünde, Bursa Linyitleri İşletmesi bünyesinde taşeron bir firma tarafından çalıştırılan 13 kişi, işlerine son verilmesi üzerine aileleri ile birlikte işletme önünde eylem yaptı. "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" şeklinde sloganlar atan kalabalık adına konuşan işçi yakınlarından Ahmet Özdemir, "10 yıldır işletmeden alt işveren olarak işi alan firmalar bugüne kadar hiç kimseyi işten çıkarmadı ama şimdi niye bu arkadaşlarımız işsiz kaldı bilmiyoruz. Biz hakkımızı arıyoruz. Ekmeğimizin peşindeyiz" diye konuştu.
İşletmenin güvenlik görevlileri ve jandarmanın tedbir aldığı eylem alanına gelen Bursa Linyit İşletme Müdür Yardımcısı Ziya Sayın, “Firma, bu işi alırken, 'Biz tazminat yükü fazla olan personelle çalışamayacağız, dolayısıyla işçi çıkaracağız' dedi. Biz işletme olarak bu işçilerin çıkarılmasından yana olmadık ama gücümüz bu kadarına yetti. Bizim gönlümüz hiçbirinizin işsiz kalmaması. Net söylüyorum, bununla ilgili çok ciddi çaba sarf ettik ama yasalar onlardan yana. 10 gün içinde bir iş talebi daha olacak, burada çalışmak isteyen arkadaşlarımızın hepsini değerlendireceğiz” dedi. Yağmur altında işletme önünde 2 saat devam eden eylem olaysız şekilde sona erdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.