SON DAKİKA
Hava Durumu

14 bin hektar 2B alanı

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Bursa’da 14 bin 369 hektar 2B alanı olduğunu söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2013 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2013 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Bursa’da 14 bin 369 hektar 2B alanı olduğunu söyledi. 


Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya Orman Genel Müdür Yardımcısı Recep Kaşan, Kadastro Mülkiyet Daire Başkanı Murat Kalaylı, Yangınla Mücadele Daire Başkanı Mithat Ateş, Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ve çalışanlar katıldı. Orman Genel Müdür Yardımcısı Recep Kaşan, her geçen gün orman teşkilatında görevin hassasiyeti ve mesuliyetinin arttığını ifade etti. Genel müdürlükte orman kadastro mevzuat hazırlama süreci yaşadıklarını söyleyen Kaşan, 6292 sayılı 2B kanunu ile beraber orman kadastro çalışmaları düzenleyen 7-12. maddelerini gözden geçirdiklerini anlattı. Yeni ilaveler ve düzenlemeler yaptıklarını söyleyen Kaşan, “Sayın bakanımız 2014 yılı sonuyla ilgili orman kadastro çalışmaları konusunda bir hedef koymuştu. Bu konuyla ilgili olarak bölge müdürlüklerinde orman kadastro çalışmaları, izin irtifak ve yangınla mücadele konuların da toplantılar düzenlemek, çalışma değerlendirme ve istişare etmek, eksiklerimizi tamamlamak, istek ve önerileri almak için bu toplantıları yapıyoruz “ dedi.

BURSA’DA 2B ALANI 14 BİN HEKTAR
Bölge Müdürü Coşkun ise sorumluluk alanlarının yüzde 48’inin orman alanı olduğunu belirtti. Coşkun, “14 bin 369 hektar 2B alanımız vardır. Bunun yüzde 90’ı tescilli alanımız, yüzde 10 tescil edilecektir. Yangın konusunda ise Bölge Müdürlüğümüzün yüzde 39’u birinci derecede, yüzde 15’i de ikinci derecede yangına hassastır. Ormanlarımızın çoğunluğu yarıdan fazlası ibreli ormandır. Yangın gücümüz olarak 40 adet arozöz, 12 adet su ikmal aracı, 18 adet ilk müdahale aracı, 8 adet dozer, 6 adet greyder, 2 adet treyler, 37 yangın gözetleme kulesi, 400 küsür yangın işçimiz vardır” şeklinde konuştu.

YANGIN İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI
Yangından önce bütün arazöz operatörlerine ileri sürüş tekniklerinin kısa zamanda kazandırılacağını belirten Mithat Ateş ise, "Yangında yolunuz kapalı veya bozuksa, taş düşmüşse ulaşımınız gecikmekte, yangının büyümesine sebep olabilir. Yangından önce yolların tamir ve bakımlarına aralıksız devam edilmesi gerekmekte. Yangın anında köy muhtarlıklarına dağıtılan su tankerlerinin etkili kullanılması için irtibatın sağlıklı tutulması gerekiyor. Yangınlara etkili ve kısa süreli müdahale çok önemlidir. Bu nedenle havadan müdahalede tüm yangınlara helikopter talep edilmelidir. Bölge müdürlüklerinin taleplerinin ivedilikle karşılanması gerekmektedir" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.