SON DAKİKA
Hava Durumu

14 bin kişiye hizmet veriliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, Bursa'da 14 bin kişiye evde sağlık hizmetinin verildiğini söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2013 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2013 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, Bursa'da 14 bin kişiye evde sağlık hizmetinin verildiğini söyledi. 


Uludağ Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğü ile sosyal hizmetler alanında bilimsel iş birliği yapmak üzere protokol imzaladı. Rektörlük B Salonunda yapılan protokol imza törenine Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek, Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, Rektör yardımcıları, Rektör danışmanları ve sosyal hizmet alanında araştırmalar yapan öğretim üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğünde görev yapan uzmanlar ve şube müdürleri katıldı. İmza töreninde konuşan Rektör Kamil Dilek, üniversitenin ürettiği bilgi ile topluma hizmet anlayışı gereği birçok kurum ve kuruluşla işbirliği yaptığını hatırlatarak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile de yardıma muhtaç kişilerle ilgili bilimsel işbirliği yapacaklarını söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Dr. Sunay Özkul da, çocuk, yaşlı ve bakıma muhtaç herkese hizmet verdiklerini dile getirerek, bu hizmetleri verirken özellikle şiddet teşhis ve tedavisinde akademik bilgi ve istatistiğe ihtiyaç duyduklarını belirtti. Müdürlüğünün çok geniş bir yelpazede hizmetleri bulunduğunu anlatan Dr. Özkul, bunlardan birinin de evde bakım hizmetleri olduğunu açıkladı. Özkul, Bursa’da 14 bin kişiye evde bakım hizmeti verdiklerini, bunun için ayda 10 milyon lira harcadıklarını anlattı. Dr. Özkul, bakım hizmetlerinde büyük bir eleman sıkıntısı çektiklerini ifade ederek, “Bunun için çeşitli kurslar düzenliyoruz. Ancak bu konuya bir iş gözüyle bakılmaması gerekir. Çünkü evde bakım işi, öncelikle bir gönül işidir, sonra ayda 700 lira getiren bir iştir. Gönüllülük ilk öncelik olursa, hizmet anlam kazanıyor” dedi.
Konuşmaların ardından, Rektör Kamil Dilek ve Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, bilimsel iş birliği protokolüne imza attı. Protokole göre, Uludağ Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü, aile, kadın, çocuk, genç, yaşlı, engelli, suçlu, toplum, sosyal politikalar gibi hizmet alanlarında araştırma, geliştirme ve eğitim faaliyetleri yaparak hizmet kalitesini yükseltecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.