SON DAKİKA
Hava Durumu

150 Kiloluk Gence Mide Küçültme Ameliyatı

Bursa'da 150 kilo olan genç, mide küçültme ameliyatı sayesinde hayatını karartan kilolardan kurtulacak. 

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2013 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2013 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
150 Kiloluk Gence Mide Küçültme Ameliyatı
Bursa'da 150 kilo olan genç, mide küçültme ameliyatı sayesinde hayatını karartan kilolardan kurtulacak. 

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği doktorlarından Op. Dr. Evren Dilektaşlı ve Op. Dr. H. Murat Çaycı gerçekleştirilen laparoskopik mide küçültme ameliyatıyla Kamu Hastane Birlikleri bünyesinde bir ilki gerçekleştirdi. 150 kilograma sahip hastaya yapılan operasyonla gencin ilk 6 ay içerisinde hastanın yaklaşık 40 kg, 1-1,5 yıllık süre içerisinde ise hastanın yaklaşık fazla kilolarından yüzde 70’ lik kısmının verilmesi hedefleniyor. Gerçekleştirilen başarılı operasyon sonrasında Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Rüstem Aşkın, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Karadağ, operasyon hakkında bilgi verdi. Ziyarette yapılan başarılı operasyondan dolayı genel cerrahları kutlayan Op. Dr. Yavuz Baştuğ, “Diyet, egzersiz ve ilaç tedavisiyle yeterli başarı sağlanamayan obezite hastalarına uygulanan cerrahi tedavi yöntemi, tüm obezite hastaları için büyük bir umut kaynağı. Ancak bu zamana kadar mide küçültme operasyonu Bursa’da yaygın olmamakla birlikte yalnızca özel hastanelerde sunulan bir tedavi yöntemiydi. Bugün kamu hastanelerimizde de bu hizmeti veriyor olmak hem obezite hastaları, hem de sağlık hizmet sunumu adına çok önemli bir gelişmedir“ diye konuştu.
Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Rüstem Aşkın ise, “Türkiye'de her geçen gün hızla artış gösteren obezite sıklığının gün geçtikçe tehlike arz ettiğini, Marmara bölgesinin ise bu tehlike karşısında ilk sırada yer aldığını, obeziteyle mücadelenin çok önemli bir konu olduğunu biliyoruz. Bursa’daki Kamu Hastaneleri içerisinde ilke imza atarak obeziteye karşı cerrahi yöntemle başarı sağlayan hekimlerimizi yürekten kutlarım” şeklinde konuştu.
Operasyonu yapan cerrahlar Op. Dr. Evren Dilektaşlı ve Op. Dr. H. Murat Çaycı, operasyon hakkında şunları söyledi:
“Daha önceden hiçbir tedavi yöntemiyle kilo veremeyen genç yaştaki hastamıza tüp mide operasyonunun laparoskopik yani kapalı yapıldığını, işlemin midenin lateral (solda kalan) 2/3’sinin çıkarılmasıyla boyutunun azaltılması ve muz biçimine getirilmesinden ibaret olduğunu söylediler. Bu hastalığa karşı birden fazla branşla ortak çalışılması gerektiği, bu imkanın ise Bursa Kamu Hastaneleri içerisinde yalnızca Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde olduğunu ve hastanemizde bu operasyonun yapılmasında hiç tereddüt yaşamadık. Hastamıza geçmiş olsun diliyoruz."
150 kiloluk hasta Yiğit Kağan Erdoğan (25) ise, kilolarından kurtulacağı günü bekliyor. Mide ameliyatını yapan doktorlara teşekkür eden Erdoğan, aşırı kilosu sebebiyle birçok problemle karşı karşıya kaldığını ifade etti. Erdoğan, "Mide ameliyatı sayesinde artık kilolarımdan kurtulacağım" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.