SON DAKİKA
Hava Durumu

1950'lerde Şerife 2010'lu yıllarda Esila

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, son 96 yılda Türkiye'de en çok kullanılan kadın ve erkek isimlerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2019 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2019 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
1950'lerde Şerife 2010'lu yıllarda Esila
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, son 96 yılda Türkiye'de en çok kullanılan kadın ve erkek isimlerini açıkladı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre; çocuklara konulan isimler 1920'li yıllarla 2010'lu yıllar arasında büyük değişim gösteriyor. Sex Numaraları arayan her erkek birey için boşalma garantili numaralar. 1980'li yıllarda Türkiye'de doğan kız çocuklarına verilen isimler 'Hülya, Dilek, Filiz, Yasemin ve Songül' olurken, 2010'lu yıllarda bu isimlerin yerini 'Ecrin, Eylül, Yağmur, Buğlem' aldı. 1950'li yıllarda kız çocuklarında en çok kullanılan isimlerin başında 'Fatma, Ayşe, Emine, Hatice, Sevim, Şerife' gelirken 2010'lu yıllarda 'Esila, Hira, Ela, Zümra, Erva' isimleri revaçta.

Yaklaşık 70 sene evvel erkek çocuklarına konulan isimlerin başında 'Mehmet, Mustafa, Ahmet, Ali, Hüseyin' gelirken, 2010'lu yıllarda doğan erkek çocukları arasında ilk sıralarda 'Yiğit, Ömer Asaf, Poyraz, Enes' geldi. 2010'lu yıllarda kız çocuklarına konulan ilk 50 isim şöyle sıralandı: "Zeynep, Elif, Hiranur, Defne, Ecrin, Yağmur, Zehra, Azra, Asya, Nehir, Eylül, Meryem, Nisanur, Esila, Rabia, Belinay, Hira, Ela, Erva, Esma, Mira, Beren, Sümeyye, Ayşe, Merve, Ada, Fatma, Asya, Defne, Melek, Esmanur, Hatice, Nisa, Elanur, Eslem, Buğlem, Eda, Cemre, Duru, Büşra, Betül, Yaren, Emine, Cemre, Damla, Beyza, Asmin, Zümra, Sare, İrem ve İkra"

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre aynı dönemde erkek çocuklarına konulan isimler ise şöyle: "Yusuf, Berat, Mustafa, Ömer, Ahmet, Eymen, Muhammed, Miraç, Mehmet, Emir, Kerem, Yiğit, Ayaz, Ali, Çınar, Enes, Muhammed Ali, Hamza, Yunus Emre, Emirhan, İbrahim, Hüseyin, Ömer Faruk, Umut, Furkan, Mert, Rüzgar, Hasan, Muhammed Emin, Yiğit, Burak, Abdullah, Arda, İsmail, Yasin, Eren, Poyraz, Baran, Talha, Alperen, Bilal, Emre, Muhammed Emir, Ömer Asaf, Deniz, Efe, Ramazan, Metehan, Toprak ve Eren."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.