SON DAKİKA
Hava Durumu

2023 hedeflerini planlıyorlar

Bursa’nın, Cumhuriyetin 100. yılına dönük vizyonunu şekillendirmek amacıyla faaliyetlerine başlayan Bursa 2023 Platformu’na destek veren iş

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2013 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2013 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’nın, Cumhuriyetin 100. yılına dönük vizyonunu şekillendirmek amacıyla faaliyetlerine başlayan Bursa 2023 Platformu’na destek veren iş dünyası kuruluşları bir araya geldi. 


Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı ve Bursa 2023 Platformu Sözcüsü İbrahim Burkay’ın ev sahipliğinde buluşan işadamları, platforma tam destek mesajı verirken, Bursa’nın ekonomik vizyonunu belirleyecek düşüncelerini ve projelerini de paylaştılar.
Hızlı bir şekilde değişen dünya konjonktüründe Bursa’nın oyunu iyi oynayan değil, kurgulayan kentler arasında olması gerektiğini belirten Bursa 2023 Platformu Sözcüsü İbrahim Burkay, “İş dünyası Bursa 2023 Platformu etrafında kenetlendi. Vizyonumuzu ve projelerimizi ulaşabildiğimiz herkese anlatabilirsek, tüm Bursa bu platform etrafında kenetlenecektir” dedi.
Bursa’nın önde gelen 30 OSB, SİAD ve STK temsilcisinin buluştuğu toplantıya, yurtdışı ve şehir dışı programlarından dolayı katılamayan işadamlarının da olduğunu belirten İbrahim Burkay, bu birlikteliğin sinerjiye dönüşerek Bursa’nın mevcut kaynaklarının doğru kullanılması halinde, dünyanın en önemli ekonomik merkezlerinden bir olabileceğinin altını çizdi.

“BURSA AYNI ŞARKIYI TEK BİR RİTİMLE SESLENDİRMELİ”
Teknoloji, havacılık ve uzay sanayisinde Bursa’nın merkez hale getirilmesinin stratejik önemi üzerinde duran Burkay, “Artık çocuklar gibi isteme, ağlama devri bitti. Bizler hedeflerimizi kendimiz belirlemeliyiz. Hedefleri belirlerken de vizyon çok önemlidir. Ülke vizyonunla paralel olarak hareket etmeliyiz. İş hayatında proje gereklilik, vizyon ise yeterliliktir” diye konuştu.
Bursa 2023 Platformu üyesi OSB, SİAD ve STK’ların proje ve hedeflerini rapor haline getirmeye başladıklarını ifade eden Burkay, Bursa 2023 Platformu’nun yapacağı her çalışmanın 2023’e giden yolda Bursa’nın yol haritasına katkı sağlayacağını dile getirerek, “Çocuklarımızın kişi başı milli geliri 35 - 40 bin dolar olduğu bir şehirde yaşadığını hayal etmek kimi mutlu etmez. Bunun için işbirliği, koordinasyon ve senkronizasyon şart. Bursa aynı şarkıyı tek bir ritimle seslendirmeli” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.