SON DAKİKA
Hava Durumu

3 evde 80 kişi kalıyorlar

Suriye'deki çatışmalardan kaçarak, Türkiye'ye sığınan 80 Suriyeli Bursa'da sığındıkları 3 evde yaşam mücadelesi veriyor. Zulümden kaçan

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2013 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2013 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Suriye'deki çatışmalardan kaçarak, Türkiye'ye sığınan 80 Suriyeli Bursa'da sığındıkları 3 evde yaşam mücadelesi veriyor. Zulümden kaçan Suriyeliler Bursalılardan yardım bekliyor. 


Halep şehrinde yaşarken, yaklaşık 1 ay önce Suriye Lideri Beşar Esad’ın zulmünden kaçarak Bursa’ya gelen 80 Suriyeli Emek Mahallesi’nde vatandaşlar tarafından temin edilen 3 evde kalıyor. Suriye’deki evlerinin yıkılmasıyla Bursa’ya gelen Suriyelilere mahalle sakinleri yardım ediyor. Mahalle sakinleri, Suriye’den gelen 80 kişiye 3 ev bulurken, onların yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarını da temin ediyor. Beşar Esad’dan çok korkan Suriyeliler, gazeteciler tarafından görüntülerinin çekilmesini istemiyor. Esad’ın kendilerini bulmasından korkan Suriyeliler, evlerinden dışarıya fazla çıkmıyorlar.
Mahalle sakinler ile iyi anlaştıklarını ifade eden Suriyeliler, “Suriye'de uçaksavar ve keskin nişancılar, acımadan vuruyor. Çocuk ve yaşlı demiyor. Oradaki evlerimiz yıkıldı. Ailelerimizle birlikte bize kucak açan Türkiye'ye sığındık. Buradaki mahalle sakinleri de bizden yardımlarını esirgemiyor. Hepsi bize çok yardımcı oluyor. Esad’dan korkuyoruz. Suriye’ye tekrar geri dönmek istemiyoruz” dedi.
Mahalle sakinleri ise, “Onlara ev temin edildi. Yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama bu aralar sıkıntı çekiyoruz. Sayıları devamlı artıyor. Devletimizden ve hayırsever insanlardan bu konuda destek bekliyoruz” dediler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.