SON DAKİKA
Hava Durumu

3 gün dağda aç susuz kaldı, sağ salim bulundu...

Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Canbaz köyünde 6 bin lirayla kaybolan 84 yaşındaki adam, 3 gün sonra bir çoban tarafından dağda zeytinl

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2012 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2012 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
3 gün dağda aç susuz kaldı, sağ salim bulundu...
Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Canbaz köyünde 6 bin lirayla kaybolan 84 yaşındaki adam, 3 gün sonra bir çoban tarafından dağda zeytinliklerde gezerken bulundu. 3 gün boyunca aç kalan yaşlı adamın hayatta kalması doktorları bile şaşırttı. 

Oturduğu köyün 3 kilometre ilerisindeki Subaşı Köyü'ne gelen Ahmet Ok (84) berbere tıraş oldu. Yaşlı adam, köy korucularını görmek istediğini söyledikten sonra köyden ayrıldı. Kendi köyüne doğru yola çıkan Ok, daha sonra kayıplara karıştı.

Babasını eve gelmediğini fark eden oğlu Osman Ok, köylülere haber verdi. Oğlu, gözleri fazla görmeyen yaşlı adamı gidebileceği yerlerde aramaya başladı. Dere yataklarını, tarlaları ve boş arazi kontrol eden köylüler Ok’un izine rastlayamadı. Arama çalışmalarında bitki düşen köylüler, daha sonra Nilüfer Arama Arama Kurtarma (NAK), Sivil Savunma Arama Kurtarma ve AKUT ekipleriyle jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ve arama kurtarma ekipleri, dikenli arazide yaşlı adamın izini sürdü. Ancak bir sonuç alınmayınca ekipler arama çalışmalarına ara verdi.

“BABAMIN CEBİNDE 6 BİN LİRA PARA VARDI”
Babası kayıplara karışan Osman Ok, babasını en son 3 gün önce gördüğünü söyleyerek, “Babamın elinde bir tane poşet vardı. O emaneti köy korucularından birisine verecekti. Akşama doğru Subaşı köyüne gitti, orada tıraş olmuş. Daha sonra 'eve geleceğim' diye yola çıkmış. Ama eve gelmedi. Babam bazen geceleri çıkar, zeytinlikleri gezerdi. Babam ineklerle uğraşır. Kimseye zararı olmayan bir insandı. Babam nereye gitmiş onu tam bilmiyorum. Gidebileceği yerleri aradık, ama bulamadık. Babamın cebinde 6 bin TL para vardı. Ancak bizim kimseyle bir husumetimiz yoktu” dedi.

3 GÜN AÇ SUSUZ KALARAK HAYATTA KALMAYI BAŞARDI
Sabah saatlerinde dağa koyunlarını otlatmaya giden Ahmet Yürek isimli çoban yaşlı adamı zeytinliklerinin içinde gezerken buldu. Koşa koşa Canbaz Köyü meydanına gelen çoban, kaybolan Ok’un zeytinliklerde olduğu bilgisini söyledi. Bunun üzerine kalabalık bir grupla zeytinliklere giden köy sakinleri yorgun düşen Ahmet Ok’u alarak köye getirdi. Yaşlı adam buradan jandarma ve 112 Acil Sağlık Ekipleri eşliğinde Karacabey Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Ancak yaşlı adamın kurban satarak kazandığı 6 bin liranın akibeti hakkında kimse bilgi vermedi.

DOKTORLAR BİLE ŞAŞIRDI
3 gün boyunca soğuk havada bir şey yemeden içmeden dağda duran Ahmek Ok’un hayatta kalması doktorları bile şaşırttı. Karacabey Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görev yapan Uzman Doktor Mehmet Özel “Hastamız geldiğinde çok üşümüştü. Ateşi vardı. Hemen gerek tahlilleri yaptık ve tedavisini sağladık. Serum taktık. Şu anda sağlık durumu çok iyi ancak tedbir amaçlı hastanemizde kalabilir. 2 gün dışarıda kalmış ve bu soğukta hayatta kalması büyük bir şans” dedi.

“ÇOK ÜZÜLDÜM, AĞLADIM”
Yaşlı adamın 53 yaşındaki kızı Nesrin Alyük, babasının kayıp haberini aldıktan sonra üzüldüğünü ve ağladığını söyledi. Babasının yanı başından ayrılmayan Alyük, “Babamın zeytinlikte tarlası var. Akşam saatlerinde zeytinliklere gitmiş, orada yatmış kamış. Akşam üzeri evden çıkıyor ve Subaşı Köyü’ne gidiyor. Zaten babamı en son akşam ezanı okunurken görüyorlar. Babamın kaybolduğunu öğrenince çok üzüldüm, ağladım. Arama kurtarma ekipleri babamı saatlerce aradı ancak bulamadı. Bu sabah beyim kahveye gitti. Kahveye çoban gelmiş ve ‘Zeytinliklerde bir adam geziyor. Gidin bakın’ demiş. Daha sonra babamı gidip getirdiler” dedi.

“3 GÜN BOYUNCA BİRŞEY YEMEDİM”
Bulunduktan sonra Karacabey Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Ahmet Ok, 3 gün boyunca zeytinliklerde aç susuz kaldığını söyledi. Subaşı Köyü’nde traş olduktan sonra yolunu şaşıran ve Sudeposu Mevki’nden zeytinliklerinin yanına gelen Ok,, “2 dönümlük zeytinliğim var. Subaşı köyünde traş olduktan sonra oraya gittim. Bazen zeytinliklerde iş olursa yapıyorum yoksa eve geliyorum. Kendi kendime bu iş başıma geldi. Ben de anlamadım ne olduğunu. Korkmadım. Ayaklarımın üzerine duramıyordum. Konuşmam biraz değişti. Bir şey de yiyemedim. Zaten orada yiyecek yok” dedi.

İLK ÖNCE KÖY KORUCUSUNA HABER VERDİLER
Yaşlı adamı dağda zeytinliklerde gezerken bulan köy çobanı Ahmet Yürek, köy korucusu olan Necmettin Okumuş’a haber verdi. Zeytinliklerden köye doğru getirilen yaşlı adamı Okumuş ve jandarma ekipleri alarak köye getirdi. Okumuş, “Biz geldiğimizde çoban Ahmet Ok’u alarak aşağı indirmişti. Bizde aldık ve ambulansa götürdük. Ahmet’i gördükten sonra dedim ki, ‘ya biz seni 2 gündür arıyoruz. Madem buradaydın biz sana bağırdığımız da neden cevap vermedin bize’ dedim. Meğer sesi çıkmadığı için bize seslenememiş” dedi.
NAK Arama Kurtarma Ekip Başkanı Fatih Işık da yaşlı adamın sağ salim bulunmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.