SON DAKİKA
Hava Durumu

3 şehire 40 milyon lira

Vali Şahabettin Harput, Bursa Eskişehir Bilecik (BEBKA) olarak 2013 yılında toplam 40 milyon TL yatırım desteği vereceklerini belirterek, özelli

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2013 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2013 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Vali Şahabettin Harput, Bursa Eskişehir Bilecik (BEBKA) olarak 2013 yılında toplam 40 milyon TL yatırım desteği vereceklerini belirterek, özellikle toplumdaki dezavantajlı insanların bu projeden faydalanmasını sağlayacaklarını söyledi. 


Vali Şahabettin Harput, BEBKA'nın 20 milyon liralık yeni bir paketi devreye aldıklarını anlattı. Harput, özellikle dezavantajlı vatandaşlara yönelik bu paketi kullanmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Engelli, yaşlı vatandaşlarımız, eski hükümlüler, kadınlarımız, yoksullarımız, çocuklarımız yine göçle gelenler ve benzeri kesimlerimizi dezavantajlı grup olarak adlandırıyor ve bu insanların topluma süratle uyum sağlayabilmeleri, toplumda kendi ayakları üzerinde kalabilmeleri için önemli bir destek kararı aldık. Yapılması gereken desteğin toplam miktarı 20 milyon TL’dir. Bu alanda yapacağımız bu destek için kişi başına sosyal projeler için en az 250 bin TL ile en çok 1,5 milyon TL'dir. Sürdürülebilir projelerle alakalı ise özellikle bunlar yine dezavantajlı grubun ihtiyaç duyduğu test merkezleri, mesleki eğitim merkezleri, ortak çevre yatırımları ve diğer sürdürülebilir sanayi ile alakalı bu alanda ki projemiz ise alt limiti 250 bin, üst limiti 1,5 milyondur” dedi.

2013’TE 40 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Toplam 20 milyonluk proje için Haziran ayından itibaren çağrıya çıkacaklarına işaret eden Harput, şöyle devam ett:
“Bu çağrıya muhataplarımız daha ziyade belediyeler ve kamu kurumlarıdır. Özellikle dezavantajlı grupların ihtiyaç duyduğu eğitim tesisleri yapılması, rehabilitasyon merkezleri yapılması, sosyal hayatta ihtiyaç duyduğu, meslek kursları ile ilgili ihtiyaç duyduğu alet, edevatın, ekipmanın temin ve tedarik edilmesi ve aklımıza gelen pek çok şeyi bu arada saymamız mümkün. İkinci 20 milyonu da bu yıl içerisinde dağıtmak suretiyle 2013 yılı içerisinde toplam 40 milyon TL’yi vatandaşlarımıza, sektör temsilcilerimize dağıtmak suretiyle önemli bir miktar yatırımı başlatıyoruz.”

TURİZME 10 MİLYON TL’LİK HİBE
Harput, kalkınma ajansı olarak üç alanda 20 milyon TL’lik projelerin ilan sürelerinin sona erdiğini hatırlattı. 20 milyon TL tutarında dağıtılacak hibenin 8 milyon TL’sini sanayide ”Sürdürülebilir Sanayi” projelerine, 10 milyon TL’sini turizme yönelik kullanılacağını anlatan Harput, “Bölgemizde turizmin gelişebilmesi için gelen turistin alt yapı noktasında, otoparkından, kaldırımından, levhasından ya da diğer turizm hizmetlerinin doğru dürüst verilebileceği mekan ve tesislerden ihtiyaç duyulanlarının yapılabilmesi için belediyelerimize 10 milyon TL ödenek ayrılması noktasında bir karar alınmıştı. Bu konuda proje değerlendirmeleri için talepleri aldık. Son olarak da turizm tanıtım faaliyetleri için 2 milyon TL ayrılmıştı. Netice itibariyle projelerin tamamı için 20 milyon TL civarında bir parayı kullanacağız ve bu hibe olarak vereceğimiz 20 milyon TL projelerin yüzde 75'lik kısmını karşılıyor. 20 milyonu BEBKA’ndan, 5 milyonu da her projenin 1/4 i oranında müracaatçı firmadan ya da kamu kurumundan karşılanacak. Böylece 25 milyonluk bir yatırımı hemen önümüzdeki günlerde devreye sokacağız” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.