SON DAKİKA
Hava Durumu

30 Bin Giresunlu Festivalde Buluştu

Bursa Giresunlular Derneği öncülüğünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Otçu Göçü Festivali, Bursa'da yaşayan Giresunluları bir araya

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2013 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2013 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
30 Bin Giresunlu Festivalde Buluştu
Bursa Giresunlular Derneği öncülüğünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Otçu Göçü Festivali, Bursa'da yaşayan Giresunluları bir araya getirdi. 


Uludağ Hüseyinalan köyü yaylasında yaklaşık 30 bin vatandaşın katıldığı yayla şenliğinde, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Cumhuriyet Halk Parti Bursa İl Başkanı Metin Çelik, 22.dönem AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Muzaffer Karadeniz, Bursa İl Jandarma Alay Komutanı Vedat Çolak, Zeytinburnu Eski Belediye Başkanı ve Giresun Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Adil Emecan da yer aldı.
Günler öncesinden Hüseyin Alan Köyü mesire alanını çadırlar ile doldurup, Otçu Göçü geleneği sürdürmek isteyen Bursa’daki Giresunlular, tarihi bir güne imza atarak, birlik ve beraberliklerini Bursa ile paylaştılar. Bursa’daki ilçe ve köy derneklerinin katkılarıyla düzenlemiş oldukları şenliğin büyük ses getirdiğini dile getiren Bursa Giresunlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Aktaş, “Göreve geldiğimizden bu yana ilçe ve köy derneklerimiz ile koordineli bir şekilde hareket edip Bursa’da güç birlikteliği yapıyoruz. Bugün burada meydana çıkan karede emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımı ve dernek başkanlarımı tebrik ediyorum. Ayrıca bizlerden desteğini esirgemeyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum” dedi.
İşgali olmayan tek il olup, Topal Osman’ın torunları olan Giresunluların şenliğine katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ise, “Çevremizdeki Giresunluları çalışkanlığı tanıyorduk. Bugün buradaki manzara her şeyi gözler önüne seriyor. Yaşadıkları topluma sürekli katkı sağlayan, bunun yanında kendi kültürlerini de hiçbir zaman unutmayan siz değerli Giresunlulara çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.