SON DAKİKA
Hava Durumu

Gazetemizin 2 yıldır ısrarla istediği Abdullah Duman’nın FETÖ’cü derneklerden noter kanalıyla istifaları, Emniyet Müdürlüğünün bildirdiği de

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gazetemizin 2 yıldır ısrarla istediği Abdullah Duman’nın FETÖ’cü derneklerden noter kanalıyla istifaları, Emniyet Müdürlüğünün bildirdiği dernek yönetim kurulu listelerinin açıklanmasıyla ortaya çıktı. İstifalar 17-25 Aralık’tan tam 7 ay sonra ve istifa gerekçesi olarak da iş yoğunluğu sunulmuş. Bu noter istifalarının Cemalettin Torun tarafından kamuoyundan ve genel merkezden saklanmasının nedenini gazetemiz sahibi Nezir Asaroğlu açıkladı.

 

 

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Abdullah Duman, dün yaptığı açıklamayla görevinden istifa etti. Duman, istifasının ardından iki haşhaşi derneğinden (NİSİAD ve NİLDER)  4 Temmuz 2014’te istifa ettiğini gösteren noter belgelerini de paylaştı. Peki, ama AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı 17/25 Aralık 2013 darbe girişiminin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bağlantınızı kesin. Terk edin oraları” demesine rağmen yaklaşık 7 ay sonra derneklerden istifa edip bunu neden gizledi? Bu süre içinde AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik müthiş bir saldırı başlatan paralel ihanet çetesine tavır alıp derhal istifa etmek gerekirken neden yerel seçimler sürecinde istifa etmedi? Ve iki yıldır gerek ulusal gerekse yerel basında onlarca haber yapılmasına rağmen o istifa belgelerini sakladı?

MÜEZZİNOĞLU İSTİFAYA ÇAĞIRMIŞTI

Paralel yapıyla bağları ulusal basının da sık sık gündemine gelen Abdullah Duman’ın istifası, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu’nun 24 Temmuz günkü toplantısından sonra beklenir olmuştu. Müezzinoğlu toplantıda isim telaffuz etmese de, “Toplum nezdinde paralel algısı olan kişilerin kurumlarını rahatlatmak için istifa müessesesini çalıştırmaları gerek. Velev ki ilişkisi olmamış da olabilir. Ancak kurumlar kişilerden önemlidir. Kurumları korumak için istifa etmelidirler” sözleriyle Duman ve İl Başkanı Torunu işaret etmişti.

İşte bu açıklamanın ardından daha fazla dayanamayan Abdullah Duman istifasını verdi. İstifa ederken de paralelle bağlantısının üzerine giden başta Şehir Gazetesi Sahibi Nezir Asaroğlu olmak üzere öfkesini sosyal medya hesapları üzerinden kusarak gitti. Duman, istifa ettikten sonra 4 Temmuz 2014 tarihli iki dernekten de istifa ettiğine dair noter belgelerini yayınladı. İki yıldır sesi soluğu çıkmayan Duman, koltuğundan olunca belgeleri çıkardı.

NEZİR ASAROĞLU’NDAN GEÇ KALINMIŞ VE SAKLANMIŞ İSTİFA YORUMU

Şehir Gazetesi sahibi Nezir Asaroğlu, 2 yıldır gündeme taşıdığı istifalara ilişkin facebook hesabından şu yorumlarda bulundu: “Abdullah Duman , 17 Aralık sonrası büyük bir sessizliğe büründüğü facebook hesabında bugünlerde maşallah pek bir hareketli...
Yaşanan bu süreci özetlemez isek bir çok kişinin kafasında sanki bir mağduriyet doğmuş algısı oluşacak.
Abdullah Duman Fetö terör örgütünün kurdurduğu bir dernek olan Nisiad'da başkanlık koltuğuna oturmuş bir şahıstır. Bu örgütün kendilerinden olmayan birine başkanlık koltuğu vermesi rastlanılan bir vakıa değildir. Bu durumu Haziran 2014 lerde tesbit ettikten sonra facebook hesabına baktığımda 17 Aralık öncesinde bir çok paylaşım varken sonrasında ölü taklidi yaptığını gördüm. Hatta bu paylaşımlarda Samanyolu Tv ye yaptığı ziyaretler ve haşhaşi avukatlarla verdiği görüntülere rastladım.Bu durumun sebeblerini araştırmak için o günlerde merhabamız olan il yönetiminden 3 kişiye telefon ettim ve onlara yukarıda saydığım tesbitlerimi aktardıktan sonra şöyle bir cümle kurdum '' Abdullah Duman'ın 17 Aralıktan sonra İl yönetiminde yahut sizinde bulunduğunuz dost sohbetlerinde Gülen ve çetesi hakkında tek bir kelimesine şahit oldu iseniz ben bu tesbitlerime rağmen iddialarımdan vazgeçeceğim ancak sizinde bana doğruyu söyleyeceğinize inanıyorum.'' Üçününde verdiği cevap aynı oldu. Şahit olmadık.
Sonrasında İl yönetiminde bir arkadaş gazeteye gelerek iddiaları İl Başkanı ile değerlendirdiklerini ve Emniyetten yardım istemeye karar verdiklerini bu konu ile alakalı herhangi bir yayın yapmadan bu sonucu beklememi rica ettim. Bir kaç gün sonra yine gazeteye gelerek , Emniyet yetkililerinin Duman'ın bu örgüt ile alakası devam ediyor raporu verdiğini ve İl başkanının bir kaç gün içinde Duman'dan istifasını isteyeceğini belirtti. Bunun üzerine beklemeye başladım. Herhangi bir gelişme olmadığını görünce de ...Ağustos 2014 'te yukarıda ki tesbitlerimi aktarıp Abdullah Duman'dan bir açıklama yapmasını istedim.
Duman herhangi bir açıklama yapmak yerine apar topar bu dernek(ler)den istifa ederek kendisini temize çıkarmaya çalışmış.
Aslında bu temize çıkarmayı tek başına yapmamış ifadelerinden anlaşılan o ki Cemalettin Torun ile birlikte yapmış iki yıldır ısrarla istediğim noter istifası ancak dün gece ortaya çıkabildi...tarih 2014 Temmuz yani 17/25 den tam 8 ay sonra arada yerel seçimler yapılmış vs ama en ilginci istifa gerekçesi ''iş yoğunluğu'' ...ah be kardeşim oraya iki satır Gülen ve çetesi hakkında birşeyler yazamadın mı?”

 

 

 

Kamuoyu adını soruyoruz:

1) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın (O dönem başbakandı) 17/25 Aralık darbe girişiminin ardından bunlarla bağın kesilmesi ve mücadele edilmesi yönündeki net açıklamalarına rağmen neden 7 ay bekledin?

2) Yerel ve ulusan basında paralel ihanet çetesiyle bağlantıların konusunda onlarca haber yapılmasına rağmen ısrarla istifanı neden gizledin? Her iki tarafa da mesaj vermek amacıyla mı istifanı kamuoyundan, partililerden, basından gizledin?

3) Madem bu kadar eminsin kendinden ““Toplum nezdinde paralel algısı” neden senin üzerinde yoğunlaştı ve neden buna izin verdin?

4) Bugüne kadar onlarca yüzlerce kişi bu yapıyla ilişkisini kesip yapıyla ilgili devlete ve organlarına bilgi verip, toplumu uyarırken, sen bunun tam tersini yaparak “Kenarda dursun lazım olur” diyerek istifanı gizlemende ki amacını da kamuoyu merak ediyor.

5) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan işlerinizin yoğunluğun gerekçe göstererek istifa edin mi dedi öyle mi anladın yoksa? Buna sen inandın mı ki toplumunda inanmasını bekliyorsun.

6) Cumhurbaşkanı paralel ihanet çetesiyle mücadele ederken, sen ve il başkanın Bursa’da hangi haşhaşiyle mücadele ettiniz?

7) Mehmet Müezzinoğlu’nun “Toplum nezdinde paralel algısı olan kişilerin kurumlarını rahatlatmak için istifa müessesesini çalıştırsın” sözlerinden sonra istifa ettiğine göre toplumda böyle bir algının olduğunu sen, İl Başkanı Cemalettin Torun ve il yönetimi en azından kabul ediyorsunuz. Madem böyle bir algı vardı bunu algıyı 3 yıla yakın bir süredir neden değiştirmek için bir adım atmadın?

8) Siyasette mevki makam, kişisel ikbal ve çıkar için yapmadığına yer veriyorsun istifa açıklamanda, öyleyse 3 yıldır Ak Parti Bursa Teşkilatının yıpranması pahasına ve üzerinde paralel algısı varken neden o makamdan vazgeçmedin ve bugün artık hareket sahan kalmayınca yönetimden istifa ettin?

9) Malum darbe girişiminin ardından ahmaklık açıklamaları birbirini izliyor. “Acaba yapıyla ilişkimi kesmeyeyim ama partiyle de kesmeyeyim. Bu derneklerden şeklen istifa edip, kamuoyuna açıklama yapmadan sadece tedbir olarak tutayım” mantığıyla mı yolun sonuna gelince bu istifa metinlerini kamuoyuyla paylaştın?

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.