SON DAKİKA
Hava Durumu

39 Bin Okul Müdürü Puanlamaya Tabi Tutulacak

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker, Bursa'da 4 yılını doldurmuş 482, Türkiye’de ise 39 bin okul müd

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2014 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2014 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
39 Bin Okul Müdürü Puanlamaya Tabi Tutulacak
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker, Bursa'da 4 yılını doldurmuş 482, Türkiye’de ise 39 bin okul müdürünün puanlamaya tabi tutulacağını söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yönetici tayin yönetmeliğinde yapılan değişikle 4 yılını dolduran okul müdürleri havuza alınıyor. Değerlendirmelerde 75 puan alan müdürler ya kendi okullarında ya da tercih ettikleri okulda göreve devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Şeker, “Müdürlerin değerlendirilmesi not bakımından yapılıyor. Müdürlere görev yaptığı okuldan aile birliği başkanı, öğrenci temsilcisi ve kurul tarafından seçilen 2 öğretmen ile birlikte en geç ve en yaşlı 2 öğretmen tarafından toplam 40 puan veriliyor. Geriye kalan 60 puan ilçe milli eğitim müdürü ve ilgili şube müdürleri tarafından veriliyor. Türk Eğitim Sen Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun iddia ettiği gibi kapıların arkasında gizli bir çalışma kesinlikle yok. Çünkü kimin puan vereceği ve nasıl puan vereceği açıkça bellidir. Herkes kendi portalından puan verdiği için, hiç kimse kimin nasıl puan verdiğini göremeyecek” dedi.
Bursa’da 482 okul müdürünün 4 yılını doldurduğunu ve puanlamaya tabi tutulacağını açıklayan Şeker, “Türkiye genelinde ise 39 bin okul müdür puanlamaya tabi tutulacak. 15 Ağustos’ta müdürler için puan verme işlemi tamamlanacak. Başarılı olan okul müdürleri kendi okullarında veya tercih ettikleri okullarda görevlerine devam edecek. Başarısız görülenlerin ise görevlerine son verilecektir. Bu işlemlerde art niyet aramamak lazım. Bira öyle düşündüğümüzde puan verecek bütün yetkilileri zan altında bırakmış oluruz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.