SON DAKİKA
Hava Durumu

4 Milyon Dolar yetmedi yine hırsızlık yaptı!

Bursa'da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (DOSAB) bir tekstil fabrikasından 4 milyon dolar çalmaktan yargılanan ve pişmanlık yasasından

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2012 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2012 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
4 Milyon Dolar yetmedi yine hırsızlık yaptı!
Bursa'da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (DOSAB) bir tekstil fabrikasından 4 milyon dolar çalmaktan yargılanan ve pişmanlık yasasından yararlanarak 11 Haziran 2012’de tahliye edilen şahıs, yine bir soyguna karışınca yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, Kasım 2010'da Alparslan Gökhan D., Eyaz T. ve Esat D., bilgisayar çalmak için DOSAB Ali Osman Sönmez Caddesi'nde bir tekstil fabrikasına girdi. Fabrikadaki çelik kasanın anahtarını bulan şahıslar, 4 milyon doları alarak fabrikadan ayrıldı. Kendilerine gözcülük yapan 3 arkadaşlarından paranın bir bölümünü saklamak isteyen şahıslar, poşet içersindeki parayı fabrika yakınındaki bir ağacın yakınına gömdü. Kalan parayı diğer arkadaşlarıyla birlikte Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi'nde paylaşan hırsızlık zanlıları, polisin operasyonuyla yakalandı. Çelik kasadan 4 milyon dolar çaldıkları iddiasıyla yakalanan Eyaz T., Esat D. ve Alpaslan Gökhan D. tutuklandı. Mahkeme, pişman olduklarını söyleyen sanıklardan yaşı küçük olan sanık Esat D.'nin 2 yıl evvel tahliyesine karar verdi.

Ancak Esat D, tahliyesinin ardından başka illerde hırsızlık olaylarına karıştı. Kendisine yeni arkadaşlar bulan Esat D., kiraladıkları özel bir otomobille Konya’nın Çeltik ilçesine gitti. Son olarak Çeltik Tarım İlçe Müdürlüğü’ndeki plazma televizyon ve bilgisayarları çalan zanlı, çaldıkları eşyaları Bursa’ya getirmek üzere yola koyuldu. Ancak otomobilin plakasını alan Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara yolu üzerinde zanlıların otomobilini takip etmeye başladı. Erikli Mahallesi’ndeki trafik ışıklarında durdurulan araçta bulunan Esat D. (19), İnan K. (27) ve Bülent K. (29) yakalanarak gözaltına alındı. Otomobilde yapılan aramada, 3 adet plazma TV, 2 adet gitar, 4 adet yakut ve zümrüt taşı ve 6 adet laptop ele geçirildi. Zanlıların parmak izlerinin kalmaması için inşaat eldiveni kullandıkları ve çaldıkları çelik kasaları murç ile açtıkları öğrenildi. Zanlıların üst aramasında ise 2 adet silah ele geçirildi.

Konya'dan evvel Bursa'da OTOSANSİT, Kestel Organize Sanayi Bölgesi, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalara girerek hırsızlık yapan zanlıların işyerlerinin güvenlik kameralarına yakalandığı da ortaya çıktı. Kameralarda zanlıların işyerine girerken yanan alarm lambasını patlattıkları, dışarıda ise bir kişinin gözcülük yaptığı görülüyor.
İfadeleri alınmak üzere emniyete getirilen zanlılardan İnan K.’nin “Ben hap aldığım zaman hırsızlık yapıyorum. Beni bu beladan kurtarın” dediği öğrenildi. Zanlılar, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.