SON DAKİKA
Hava Durumu

4. OSB Çevre Zirvesi başladı

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu (sağda), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay (solda), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile OSBÜK tarafından Bursa'da bir otelde düzenlenen "4. OSB Çevre Zirvesi" kapsamında stant açan "çevreci" firmalara sertifika verdi. ( Büşra Nur Özcan - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
4. OSB Çevre Zirvesi başladı
 Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, "OSB'lerde bugün 50 bin sanayi tesisinde 1 milyon 700 binden fazla kişi istihdam ediliyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde bu rakamın 3 milyona ulaşacağı öngörülmekte." dedi.







Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile OSBÜK tarafından Bursa'da bir otelde düzenen "4. OSB Çevre Zirvesi"nin açılışında konuşan Nakıboğlu, bu zirvenin, gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakabilme hedefine yönelik gerçekleştirildiğini söyledi.

Nakıboğlu, zirvede çevre mevzuatı karşısında OSB'lerin görev ve sorumlulukları ile uygulamada görülen sorunlar değerlendirilip çözüm yollarının aranacağını anlattı.

OSB'lerin, bir zamanlar iğneden ipliğe her şeyin ithal edildiği tüketen bir Türkiye'nin, üreten olma hayalini gerçeğe dönüştürdüğünü vurgulayan Nakıboğlu, "Büyük Türkiye hayalinin gerçekleşmesindeki en büyük rolü de OSB'ler üstlenecek. OSB'lerde bugün 50 bin sanayi tesisinde 1 milyon 700 binden fazla kişi istihdam ediliyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde bu rakamın 3 milyona ulaşacağı öngörülmekte." diye konuştu.

"En çevreci üretim tesisleri"ne ödül

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da gelecek nesillere yaşanılabilir ekosistem bırakılmasının, bir şeyler üretmek kadar önemli olduğunu dile getirdi.

Sanayiye yapıldığı kadar çevreye de yatırım yapıldığını ifade eden Burkay, şunları kaydetti:

"Bursa'da bütün OSB'lerin kendi arıtma tesisleri ve son 3 yıldır da çamur bertaraf tesislerini hayata geçirmelerini sağlıyoruz. Türkiye'nin birçok alanda, özellikle de gelişmiş bölgelerde ne kadar OSB'ye ihtiyacı olduğunu hep birlikte görüyoruz. Özellikle arazilerdeki yüksek değerlenmeler yatırımcının önündeki en büyük engeli oluşturuyor. Bu anlamda yapılacak projede sanayicinin yatırımını hızlandıracak, iş dünyasının önünü açacak bu projelerin OSBÜK çatısı altında tartışılarak gerekli bakanlıklarla yol almak, sanayi için çok önem arz ediyor. Oda olarak, bir Çevre Konseyi oluşturduk. Bursa'daki 13 OSB ve 8 Islah OSB için 'Temiz Çevre Üretimi Platformu' oluşturduk. 1 Haziran'da Bursa'nın en çevreci üretim tesislerine ödül vereceğiz. Aynı zamanda bir komisyon oluşturarak, OSB'lerde temiz üretimi destekleyen çalışmaları organize edeceğiz."

Açılış konuşmalarının ardından "Atık Su Arıtımı ve Uygulama Örnekleri" başlıklı oturumla devam eden zirve, 29 Mayıs'ta sona erecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.