SON DAKİKA
Hava Durumu

4 yılı anlattı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa'nın 109 mahalle ve 27 köyü ile en büyük ilçesi olan Osmangazi'de 4 yılda bin 166 projeyi bele

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2013 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2013 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa'nın 109 mahalle ve 27 köyü ile en büyük ilçesi olan Osmangazi'de 4 yılda bin 166 projeyi belediyeyi borç yükü altına sokmadan gerçekleştirdiklerini söyledi. 


Çarşamba Pazar Park, katlı otoparklar, 14 mahallede meydan düzenlemesi, 46 spor tesisi, 171 bin metrekare yeşil alan düzenlemesi başta olmak üzere çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Mustafa Dündar, 440 kilometre yol yürüyerek mahallelerin meselelerini daire müdürleri ile birlikte yerinde tespit ettiklerini söyledi. Tarihi bir ilçe olması sebebiyle tarihe yönelik yatırımların devam edeceğine dikkat çeken Mustafa Dündar, görev süreleri olan 1 yıl içerisinde Hisar Arkeopark ile Kamberler Parkı'nda kurulacak Panoramik Müze'yi tamamlayacaklarını bildirdi.
Tarihi aksın yaşayan bir şehir olması için gayret sarf ettiklerini kaydeden Başkan Dündar, "Şu anda Kozahan'ın restorasyonu için dükkan sahipleri ile görüştük. En pratik bir şekilde Osmanlı tarihinde ticaretin merkezlerinden birisi olan Kozahan'ı daha güzel hale getireceğiz. Ulucami'nin batı tarafındaki dükkanları güzelleştirip üstünü örteceğiz. Fidan Han'ın Cumhuriyet Caddesi'ndeki girişini açarak burayı hareketlendirmeyi ve İç Fidan Han ile birlikte elden geçirilmesini planlıyoruz. Projeleri kuruldan onaylandı. Hisar'da tarihi aks üzerindeki alanları da güzelleştirip, şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlerin temiz ve güzel bir şehirde yaşamaktan keyif almalarını sağlayacağız" dedi.
Hisar Arkeopark'ta çevredeki kamulaştırmaların rızaen sürdürüldüğünü anlatan Başkan Dündar, "Hisar bölgesi 2 bin yıldan fazla yerleşimin olduğu bir alan. Burada biz sonradan yapılan evleri yıkıp alttan Bizans'a ait bir şeyler çıkartamayız. Ancak boş alanlarda kazı çalışmaları yaparak, ortaya çıkacak değerlerle bölgenin turistik özelliğini daha da arttıracağız. Uludağ yamaçlarında da benzer çalışmaları yapıyoruz. Somuncu Baba fırınını güzelleştiriyoruz, Molla Fenari Hazretlerinin kabrini ziyarete gelenlerin rahatlıkla araçlarını park edebilecekleri, ulaşabilecekleri park alanı çalışmaları sürüyor" diye konuştu.
"OSMANGAZİ'YE LOJİSTİK KÖY İSTİYORUZ"
Bursa'da ticaret ve sanayiin artması ile lojistik köy talebinin ortaya çıktığını belirten Başkan Mustafa Dündar, bunun sadece Gemlik ve Karacabey taraflarında değil, Osmangazi ilçesi sınırlarında da olabileceğini belirten 4 alternatif alan ürettiklerini söyledi. Yerleri bölgedeki imar hareketliliği yaşanmaması için deklare etmeyen Başkan Dündar, bunu parti yönetimi ve büyükşehire arz ettiklerini bildirdi. Başkan Dündar'a Ak Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da destek vererek, tavsiye edilen yerlerin lojistik köy için uygun olduğuna işaret etti. İl Başkanı Yalçın, BUSİAD'ın hazırladığı lojistik köy çalışmasını incelediğini, birtakım özellikleri olması gereken bu uygulama için Osmangazi'de bulunan yerlerin de uygun olabileceğini düşündüğünü ifade etti. İnşaat çalışmaları süren hızlı tren ile de yük taşımacılığı yapılabileceğine dikkat çeken Başkan Sedat Yalçın, ayrıca demir yolu lojistik köyü kurulmasının da değerlendirildiğini sözlerine ekledi.
"KENTSEL DÖNÜŞÜP VATANDAŞIN İSTEMESİ İLE OLUR"
Kentsel dönüşüm programının çıkması ile ilk önce master plan hazırlıklarına başlatıklarını anlatan Başkan Mustafa Dündar, ilçelerinde 4 bölge belirleyerek bunu kamuoyuna açıkladıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin de kendi ilçelerinde 1050 Konutlar Akpınar bölgesine öncelik verdiğini hatırlatan Dündar, "Kentsel dönüşümde belediyeler, müteahhitler ve bakanlık var. Ancak bu üç unsurdan daha önemlisi, bu bölgelerde vatandaşların kentsel dönüşümü istemeleridir. Bunun için biz çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Alternatifler vatandaşın önüne sunulacak. Bu bölgelerde kentsel dönüşüm yapmak müetahhitlere ve vatandaşlara cazip gelirse çalışmalar başlayacaktır" dedi.
Göreve geldiklerinde 1 milyon fidan dikimi için söz verdiklerini, bunun 750 bin kısmını gerçekleştirdiklerini kaydeden Dündar, 1 milyona ulaşmanın kendi dönemlerinde mümkün olacağını söyledi.
Uludağ'ın Sarıalan bölgesinde Orman Bakanlığı'na ait 2 binayı devralarak restorasyonunu yaptıklarını hatırlatan Dündar, bu bölgenin Kirazlı Mahallesi'nin sınırları içerisinde olması sebebiyle temizlik ve ruhsatlandırma işlerini kendilerinin yaptığını anlattı. Çobankaya, Sarıalan ve Karabelen için çizdikleri planlardan Sarıalan projesinin komisyondan onaylandığını bildiren Dündar, bölgenin kır evleri ve bungolovları ile yeni teleferikin de yapılması güzel bir görünüm kazanacağını sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.