SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ’nün karakutuları aranıyor FETÖ’nün İK imamı “Semih” kod adlı Necati Uysal ile izdivaç ablası olan eşi “Esra” ko

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2017 22:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2017 00:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ’nün karakutuları aranıyor

FETÖ’nün İK imamı “Semih” kod adlı Necati Uysal ile izdivaç ablası olan eşi “Esra” kod adlı Büşra Uysal firari olarak aranıyor.  Çift, gözaltına alındıkları halde yargıdaki yapılaşma FETÖ’cü yapılaşma sayesinde salıverilmişti. Örgütün kripto kayıtlarının bulunduğu “mazi” adlı dosya da “Semih”in bilgisayarında bulundu.

 

 

FETÖ’nün İK departmanı Uludağ Kariyer Derneği’ne  2015 yılı Aralık ayı başında bir operasyon düzenlenmiş ve dernek yöneticileri gözaltına alınmıştı. Derneğin kurucusu olan “Semih” kod adlı Necati Uysal ve “Esra” kod adlı eşi Büşra Uysal’a ait bilgisayarlarda İK çalışmaları ve örgüt içi evlilik dosyaları bu sayede ele geçirilmişti. Ancak o sıralarda Bursa Adliyesi paralel yapı olarak tanımlanan FETÖ’cü yargı mensuplarından henüz temizlenemediği için, Uysal çifti ifadesi alınarak salıverildi.

SEMİH VE ESRA NASIL FİRAR ETTİ?

Uludağ Kariyer Derneği’ne yapılan baskının ardından FETÖ’nün eleman yerleştirme işlerinden sorumlu “Semih” kod adlı Necati Uysal da izdivaç ablası “Esra” kod adlı eşi Büşra Uysal da adliyeye çıkarıldı. Ancak yargıdaki yapılanma sayesinde tutuksuz yargılanmak üzere salıverilen çift firar etmeyi başardı.

DİJİTAL VERİLER YETERİNCE İNCELENMEMİŞTİ

2015 yılı sonunda yapılan operasyonda ele geçirilen dosyalarda öncelik İK faaliyetlerine verildiğinden, dijital materyallerin çözümlenmesi ötelenmişti. Veriler Ankara KOM Daire Başkanlığı yardımıyla çözümlenebildi. Elde edilen bilgilerle yeni operasyonlar yapılsa da firariler henüz yakalanamadı.

FETÖ’NÜN KRİPTO DOSYASO MAZİ DE O BİLGİSAYARDAN ÇIKTI

Bursa merkezli 27 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, örgütün "kripto" elemanları olarak değerlendirilen 46 şüphelinin isimlerinin insan kaynakları departmanı soruşturmasında ele geçirilen "mazi" adlı şifreli dosyada saklandığı ortaya çıktı. Dosya, Semih kod adlı Necati Uysal'ın kişisel veri havuzunda bulundu.

TANIK İFADESİNDEN ÇARPICI DETAYLAR

Soruşturma sırasında ifade veren ve daha evvel de örgüt hakkında ihbarda bulunmuş olan Uludağ Üniversitesi son sınıf öğrencisinin ifadesinde şunlar yer alıyor: "Benim gibi son sınıf öğrencileriyle cemaatin öğrenci abisi olan, 'Semih' kod adını kullanan şahıs ilgilenir. Bu şahıs, benim gibi son sınıf öğrencileriyle mülakat yaparak devlet dairelerine yerleştirilmeye uygun olup olmadığımıza karar verir. Bu şahsın eşi olan 'Esra' isimli şahıs da cemaatin evlilik işlerine bakar. Yani cemaat mensubu bekar erkek ve kızları birbiriyle tanıştırıp evlenmelerini sağlar. Hatta bu kadında cemaat mensubu kadın ve erkeklere ait albüm bile var. Semih ismini kullanan kişi, devlet dairesine yerleştirdiği cemaat mensubu şahısların bilgilerini kendinde bulunan dizüstü bilgisayarda tutar. Benim de bunların bir kısmını görme imkanım oldu. Hatta beni de bu bilgisayara kayıt etti. Bu bilgisayarı da evinde ya da evinin bodrumunda sakladığını öğrendim. Vatandaşlık namına bu bilgileri sizlerle paylaşıyorum."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.