SON DAKİKA
Hava Durumu

5 bin lira bulunmazsa bir daha oynayamayacak

 Bursa'da yaşayan Selami (33) ve Gülten Yılmaz (35) çiftinin 4 yaşındaki Nazım Efe adındaki çocukları, yardım eli uzatılmazsa arkadaşları

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2013 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2013 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Bursa'da yaşayan Selami (33) ve Gülten Yılmaz (35) çiftinin 4 yaşındaki Nazım Efe adındaki çocukları, yardım eli uzatılmazsa arkadaşları gibi koşamayacak.



Kalça kemiği doğuştan oluşmayan ve iki kez ameliyat geçiren Nazım Efe, üçüncü ameliyatı olabilmek için 5 bin liraya ihtiyaç duyuyor. Komşularının yardımı ile ayakta durmaya çalışan aile çocuklarına yardımseverlerin el uzatmasını bekliyor.
Bursa'nın Merkez Osmangasi ilçesinde oturan Yılmaz ailesi, ilk göz ağrıları olan küçük Efe için yardım elinin uzatılmasını bekliyor. Doğumdan sonra çocuklarında hareket eksikliği fark eden aile doktorların kontrollerinden sonra aldıkları cevapla ne yapacaklarını şaşırdı. Çocuklarının kalça kemiğinin oluşmadığını ve biran önce ameliyat olması gerektiği bilgisi alan ailenin yardımına yakınları yetişti. Küçük çocuk 2 aylıkken geçirdiği ameliyat sonunda kalça kemiğini istenilen duruma gelmeyince, 6 aylıkken ikinci kez bıçak altına yattı.
Bursa'da göstermedikleri doktor kalmayan aileye, çocuklarının yaşının ilerledikten sonraki duruma göre hareket edileceği bilgisi verildi. Asgari ücret ile ailesinin geçimini sağlayan baba Selami Yılmaz, şimdiye kadar çevrelerindekilerin yardımı ile çocuğunu iki kez ameliyat ettirdiğini söyledi. Yapılacak olan üçüncü ameliyat için ise 5 bin lirayı bulamadıklarını ifade ederken, ne yapacağını şaşıran baba, "Ailemin ve komşuların yardımı ile çocuğumun doktor masraflarını karşılamaya çalışıyorum. Bugüne kadar 15 bin lira masraf yaptık. Olsa bir o kadar daha yaparım ama elimde avucumda hiç bir şey yok. Çocuğumun her geçen gün kötüye giden durumu beni kahrediyor. Yardımseverlerin oğluma yardım etmesini bekliyorum" dedi.
Çocuğunun gözlerinin önünde eridiğini söyleyen anne Gülten, onun arkadaşları gibi koşup oynamasını istiyor. Her geçen gün kötüye giden çocuğu içi yardım elinin uzatılmasını isteyen gözü yaşlı anne, "Çocuğum arkadaşları gibi yürüyemiyor. Hemen yorulduğunu ve kucağımıza almamızı istiyor. Çocuklarım için süt bile alamaz hale geldik. Eşim asgari ücretle geçimimizi sağlamaya çalışıyor. Komşularım elinden geldiğince yardım etti. Artık onlardan bir şey isteyecek yüzüm yok. Yardımseverlerin, büyüklerimizin oğluma yardım etmesini istiyorum" diye konuştu.
Komşunun oğlu ile oynarken etrafına gülücükler saçan küçük Efe ise, 4 aylık kardeşine sarılıp öperken yürekleri burkuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.