SON DAKİKA
Hava Durumu

6 ayda 12 milyon lira kaynak

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (UÜ) REKTÖRÜ PROF. DR. YUSUF ULCAY, ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ OLARAK SON 6 AY İÇERİSİNDE ARAŞTIRMA PROJELERİ İÇİN 12 MİLYON LİRALIK KAYNAK AKTARDIKLARINI DİLE GETİRDİ. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2015 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2015 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
6 ayda 12 milyon lira kaynak
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversite yönetimi olarak son 6 ay içerisinde araştırma projeleri için 12 milyon liralık kaynak aktardıklarını dile getirdi.
 

 

Uludağ Üniversitesi’ndeki Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 40 yıllık üniversite tarihinde ilk kez gerçekleşen uygulamalarla birlikte, öğretim üyelerine verilen araştırma desteklerini arttırdıklarını söyledi. Rektör Ulcay, “Son 6 ayda üniversitemizdeki araştırma projeleri için 12 milyon liraya yakın mali destek sağladık. Yılda iki kez toplanan Bilimsel Araştırma Projeleri Kurulumuz artık her ay toplanırken, proje alımlarında zaman sınırlamasını da kaldırdık" diye konuştu.

 
"UÜ UÇAK PİSTİ, EĞİTİM VE SİVİL HAVACILIĞA DA HİZMET EDECEK"
Türkiye’nin uzay ve savunma sanayisi vizyonu doğrultusunda, Uludağ Üniversitesine Uzay ve Havacılık Fakültesi’ni kazandırmak için yola çıktıklarını belirten Ulcay, "Kampüsümüzdeki 900 metrelik uçak pistimizi uzatarak yeniden düzenliyoruz. Pistimiz, üniversitemizde imal edilecek uçakların test alanı olacak. Bir taraftan da hem eğitim uçuşlarına hem de sivil havacılığa hizmet verecek. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin sektör ile iç içe olabilmesi adına kampüsümüzdeki Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’muzu da Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nin içerisine yapılacak olan bir binaya taşıyacağız” şeklinde konuştu.

 
"3. NESİL ÜNİVERSİTE MODELİ ŞART"
Ticaret ve Sanayi Odası olarak birçok çalışmalarında üniversite ile ortak çalışmalar yaptıklarını belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, özellikle orta ve yüksek gelirli teknolojiye geçişte akademi dünyasına büyük bir ihtiyaç olduğunu kaydetti. Bu yüzden de 3. nesil üniversite modelini olmazsa olmaz şeklinde nitelendiren İbrahim Burkay, “Bursa’ya baktığımızda tekstil, otomotiv, makine ve kimya sektörlerini ağırlıklı olarak görüyoruz. Bizim bu alanları önümüzdeki 50 yılda hem Türkiye’nin hem de dünyanın olmazsa olması olan yeni gelişim alanlarına dönüştürebilmemiz lazım. İşte bunun içinde mutlaka bizim bu mükemmeliyet merkezlerini kurmamız ve çok iyi çalıştırmamız lazım. Yoksa gelişen yeni nesil ekonomide Bursa’nın payının gittikçe azaldığını göreceğiz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.