SON DAKİKA
Hava Durumu

61 yaşında nüfus cüzdanına kavuştu

Karacabey ilçesine bağlı İnkaya köyünde, 61 yaşına kadar nüfusa kaydı bulunmadan yaşayan konuşma engelli Mehmet Boncuk, ilk kez nüfus cüzd

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2012 21:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2012 22:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Karacabey ilçesine bağlı İnkaya köyünde, 61 yaşına kadar nüfusa kaydı bulunmadan yaşayan konuşma engelli Mehmet Boncuk, ilk kez nüfus cüzdanına sahip oldu.

Alınan bilgiye göre, İnkaya köyünde ailesinin çobanlık yaptığı belirtilen konuşma engelli Mehmet Boncuk, nüfusa kayıt ettirilmedi. Anne ve babası yaşamını yitirdikten sonra konuşamadığı, derdini anlatamadığı için uzun yıllar nüfus cüzdanı olmadan yaşamını sürdüren Boncuk'a, köy halkı sahip çıktı.

Yaşı ilerleyip, sağlık sorunları ortaya çıkınca, köy muhtarı Osman Turhan tarafından hastaneye götürülen Boncuk'un, nüfus cüzdanının olmadığı ortaya çıktı.

Mehmet Boncuk'a, kimlik çıkarılması ve doğum tarihinin belirlenmesi için 14 Şubat 2012 tarihinde muhtarlık aracılığıyla İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne müracaat yapıldı. Uzun süren incelemelerin ardından doğum tarihi 1951 olduğu belirlenen Boncuk için ilk kez bir nüfus cüzdanı düzenlendi. Müracaat tarihi dikkate alınan Boncuk'un doğum tarihi hanesine ise ''14 Şubat 1951'' yazıldı.
Karacabey İlçe Nüfus Müdürü Huriye Yalın'ın elinden nüfus cüzdanını alan Mehmet Boncuk, üzerinde fotoğrafı olan kimliğe uzun süre baktıktan sonra cebine koydu.

Huriye Yalın, ''Köyde son derece sevilen vatandaşımız, sağlık sorunları ortaya çıkınca, zorunlu olarak nüfus cüzdanı ihtiyacı duymuş. Muhtarlık vasıtasıyla bize başvurdular, hemen gereğini yerine getirdik. Bu şekilde nüfus cüzdanı bulunmayan vatandaşlarımızın bize bildirilmesini bekliyoruz'' dedi.

Köy Muhtarı Osman Turhan da ''Mehmet Boncuk kendi halinde bir köy sakini. Kendisinin nüfus cüzdanı olmadığını öğrendim. Gerekli işlemlerin yapılması için yardımcı oldum ve 61 yıl sonra kendisi ilk defa resmi kayıtlara girerek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu kanıtlamış oldu'' ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.