SON DAKİKA
Hava Durumu

65 yaş üstünün Bukart izdihamı

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2014 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2014 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
65 yaş üstünün Bukart izdihamı
Bursa’da toplu ulaşımda kullanılan Bukart’larla seyahat eden 65 yaş ve üstü vatandaşlar için yeni bir düzenleme yapıldı. Bugünden itibaren 65 yaş ve üstü vatandaşlar Bukart geçen metre istasyonları ve otobüslere bedava binebilecek. Vatandaşlar, bu hizmetlerden yararlanabilmesi için nüfus cüzdanı fotokopisi ve 1 adet fotoğraf ile birlikte Şehreküstü, Arabayatağı, Hamitler-Fethiye ve Üniversite metro istasyonlarındaki BURULAŞ şefliklerine başvuracak. Gemlik ilçesinde oturan vatandaşların Bukart alabilmek için şehir merkezine gelmesine gerek yok. Bu ilçede oturan vatandaşlar Gemlik'teki Burulaş ofisine giderek vize işlemlerini yaptırabilecek.
60 yaş ve üstü Bukart'ı olanlar, ofise uğramadan Şehreküstü, Acemler ve Üniversite istasyonlarında bulunan vizematiklerde işlemlerini yapacak. 60 yaş üstü Bukart’a sahip olan vatandaşlar bu hizmet için para ödemeyecek. Kartı olmayanınsa yeni kart çıkartmak için 20 lira ödemesi gerekiyor. Vize işlemleri ofislerde mesai saatleri boyunca, vizematiklerde ise 7/24 yapılabilecek. Vize işlemlerinin ardından vatandaşlar sabah 10.00 ile 16.00, akşam 20.00 ile 00.00 arasında Bukart geçen her toplu taşıma aracından bedava yararlanacak. Bir kişiye günde 4 defa Bukart’la ücretsiz seyahat hakkı tanınacak. 4 defadan sonra indirimli tarifeden ücret alınacak.
BUKART İZDİHAMI
Bu uygulamanın bugün başlamasıyla birlikte Şehreküstü metro istasyonunda izdiham yaşandı. Uygulamayı duyan 65 yaş ve üstü kişiler Bukart alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Bu uygulamadan dolayı belediyeye teşekkür eden vatandaşlar, “Bu imkanı duyunca hemen geldik. Ama biraz kuyruk var. Kartımızı alabilmek için bekliyoruz. Günde 4 defa geçiş hakkımız varmış. Bu imkanı sunanlara teşekkür ederiz” dedi. Bukart ile ilgili bilgiler veren Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, "Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlar Arabayatağı, Hamitler-Fethiye ve Üniversite istasyonlarına gelerek işlemlerini yaptıracak. Gemlik ilçemizde bir ofisimiz var. Orada da bu işlemleri yapıyoruz. Vatandaşlar, Bukartlar ile toplu taşıma araçlarına günde 4 sefer ücretsiz binebilecek. 4 defadan sonra aynı Bukartlardan indirimli fiyatlarla yararlanacaklar" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.