SON DAKİKA
Hava Durumu

80 çam stadyuma feda edildi

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, Beşevler Kent Meydanı projesi dolayısıyla kesilen her biri 35 yıllık 80 ağaç vatandaşı çileden çıkar

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2013 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2013 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
80 çam stadyuma feda edildi
Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, Beşevler Kent Meydanı projesi dolayısıyla kesilen her biri 35 yıllık 80 ağaç vatandaşı çileden çıkarttı.

Nilüfer Belediyesi tarafından Bilginler ve Güneş Caddesi’nin kesiştiği mevkide yapılması planlanan 6 bin kişilik stadyum, bin kişilik spor salonu, gençlik merkezi, gibi birimlerine yer aldığı Beşevler Kent Meydanı projesinde ağaçların kesilmesi bölge sakinlerini üzdü. Daha önce yapılan açıklamalara göre, bölgedeki ağaçların taşıma sistemi ile farklı bölgelere aktarılmaması vatandaşları isyanın eşiğine getirdi.
Proje kapsamında çam ağaçlarının kesilerek yerine stadyum yapılmak istenmesinin bölgede nefes alınacak yer kalmaması anlamına geldiğini ifade eden Beşevler Mahallesi Muhtarı Erol Yılmazer, "Stadyum yapacağım" diye 35 senelik 80 tane çam ağacı gözlerimizin önünde yok oldu. Proje başlamadan önce ağaçları taşıyacaklarını söylediler. Ama gördüğünüz gibi ağaçları köklerinden kesmişler. "Taşıyacağız" diyerek buradaki insanların gözünü boyadılar. Bu ağaçlar küçük olmadığı için taşıyamadılar ve iş makineleri ile devirerek ortadan kaldırdılar. Son kalan 25-30 tane ağaç da kesilip gidecek. Proje değişikliği talep ettik. Kabul edilmedi. Böyle bir projenin şehre, bölgeye ciddi bir katkısı olabilir, ama bu bölgede böyle bir stada ihtiyaç olup olmadığı araştırılmalıydı. ‘Biz yaptık oldu’ demenin anlamı yok. Bölgedeki vatandaşların yürüme mesafesinde dinlenebileceği, nefes alacağı bir mekan göz göre göre yok oldu” dedi.
Halkın istekleri doğrultusunda projenin değiştirilme imkanı olduğunu ifade eden Yılmazer, “Stadın çevresinde iki şeritli yol var. O yolların genişleme şansı yok. 6 bin kişi buraya geldiğinde o kadar insan nasıl yönlendirilecek? Meslek odaları bu konuda daha samimi olmalıdır. Şu anda yapımını devam eden mevcut tribün yapılsın. Ama ağaçların bulunduğu yerdeki açık tribünün yerine yeşil bant sistemi oluşturulsun. Buradaki insanların nefes almasını engellemesinler” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.