SON DAKİKA
Hava Durumu

9 yaşında diye ilaç vermediler

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde 45 yaşındaki bir vatandaş, kayıtlarda 9 yaşında gözüktüğü gerekçesiyle tedavi olmak için ilaçlarını ala

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2013 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2013 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’nın Orhaneli ilçesinde 45 yaşındaki bir vatandaş, kayıtlarda 9 yaşında gözüktüğü gerekçesiyle tedavi olmak için ilaçlarını alamadı. 


Bursa'nın Orhaneli ilçesinde trajikomik bir olay yaşandı. Bir kamu kurumunda çalışan 45 yaşındaki Zekeriya Urhan, 11 yıldan bu yana sinüzit hastalığı ile mücadele ederken, geçtiğimiz hafta Bursa Muradiye Devlet Hastanesi’nde dayanılmaz yüksek baş ağrısı şikayetiyle muayene olmuştu. Doktorun yazdığı reçeteyle eczaneye giden Urhan, eczacının ‘Siz 9 yaşındasınız. Reçetenizde 16.06.2004 doğum tarihli görünüyorsunuz. Bu yazılan ilaçları size vermem uygun değil’ cevabı ile karşılaşarak, reçetede yazan 5 adet ilacı alamadı.
2002 yılından beri sinüzit hastalığını çektiğini ifade eden Urhan, “Dayanılmaz dereceye ve nöbet haline gelen bu hastalığı 11 yıldan bu yana çekiyorum. Geçtiğimiz hafta yine bir kuvvetli baş ağrısı nöbeti geldi. Doktora muayene oldum. Yazılan reçetedeki ilaçları birkaç eczaneye gitmeme rağmen doğum tarihindeki yanlış yüzünden alamadım. Bu yanlışın bir an önce düzeltilmesini istiyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.