SON DAKİKA
Hava Durumu

90'lık işadamının ibretlik öyküsü

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2011 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2011 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
90'lık işadamının ibretlik öyküsü
Bursa'da hamallıktan fabrikatörlüğe yükselen 90 yaşındaki Hüseyin Gürel, yaptığı çok sayıda hayır faaliyetiyle adından söz ettiriyor.
Balıkesir'in Susurluk ilçesine bağlı Reşadiye köyünde 1922 yılında dünyaya gelen Hüseyin Gürel, ailesinin maddi imkansızlıkları yüzünden doğduğu köydeki ilkokulu güçlükle bitirdikten sonra köyünden ayrılarak Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde akrabalarının yanına yerleşti. Köydeki ailesi ve 3 kardeşine para gönderebilmek için çalışmak zorunda olan Gürel, burada hamallık yapmaya başladı. Bir süre sonra ilçede nalbantlık yapan bir esnafın yanına çırak olarak giren Gürel, 1950 yılında bir un fabrikasında
işe başladı.

Çalıştığı un fabrikasında usta başılığa kadar yükselen Hüseyin Gürel, "Fabrikada usta başı olduktan sonra işi iyice öğrenmiştim ve eğer kendime bir un fabrikası kurarsam burayı işletip işletemeyeceğimi düşünüyordum. Uzun süre bu fabrikada çalışarak biraz para biriktirdim. Bu arada köyde kalan anne ve babamı kaybettim. Onlardan kalan müstakil evimizi satarak 4 Kolaybet kardeş paylaştık ve bana düşen paranın üzerine biriktirdiğim parayı da ekleyerek önce un değirmeni makineleri yapmak için küçük bir imalathane
açtım" dedi.

İşlerinin yolunda gitmesini işçi hakkı yememesine bağlayan Hüseyin Gürel, kendi işinin sahibi olduktan sonra da işçileri ile birlikte çalışmaya devam ettiğini, bütün işçilerinden helallik aldığını söyleyerek, "Hayatım boyunca tembel insanları hiç sevmedim, para hırsım da hiç olmadı. Çalışmayı çok sevdiğim için bu seviyeye gelebildim" diye konuştu.
Yaptırdığı okullar dolayısıyla Gürel'e dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Çankaya'da ödül de verildi. Bugüne sayısız hayır işinin altına imza atan Hüseyin Gürel, aldığı plaket ve ödülleri evinin salonunda sergiliyor. 4 çocuk ve 8 torun sahibi olan 90 yaşındaki Hüseyin Gürel, şu an bir anaokulu yaptırıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.