SON DAKİKA
Hava Durumu

94 yaşında gençlerle güreş tutuyor

Bursa’da, 94 yaşındaki sondaj ustası Sabri Yaşın, her gün dükkanını ilk günkü heyecanla açıyor. Gençlerle güreş de tutan Yaşın, kuvvetiyle p

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2015 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2015 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
94 yaşında gençlerle güreş tutuyor
Bursa’da, 94 yaşındaki sondaj ustası Sabri Yaşın, her gün dükkanını ilk günkü heyecanla açıyor. Gençlerle güreş de tutan Yaşın, kuvvetiyle parmak ısırtıyor.
94 yaşında olmasına rağmen çalışkanlığıyla gençlere taş çıkartan Sabri Yaşın, sağlığını bal, süt, yoğurt ve çalışmaya borçlu olduğunu söyledi. Uzun yaşamanın sırlarını anlatan asırlık sondaj ustası, gençlere uzun yaşamak için sigara alkol ve kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını tavsiye etti. Asra merdiven dayayan Yaşın'ın kuvveti o kadar yerinde ki, gençlerle güreşmekten de çekinmiyor. İhtiyar delikanlı gençleri tuttuğu gibi fırlatıyor.
94 yaşına girdiğini ifade eden Sabri Yaşın, “Ben sondaj ustasıyım. Hayatım boyunca toprağın altından nur gibi sular çıkardım. İnsanlar temiz su içsin diye mesleğime devam etmekteyim. Bu zamana kadar 25 çırak yetiştirdim. Yetiştirdiğim çıraklardan dördü Bursa ve Çanakkale civarının en tanınmış sondaj ustalarıdır” dedi.
Türkiye’de yaşayan 15-25 yaş arası gençlerin hepsinin torunları olduğunu aktaran Yaşın, “Gençleri çok seviyorum. Bulunduğumuz ortamlar gençleri zehirliyor, buna çok üzülüyorum. Bir Türk çocuğu 10 düşmanı 1 yumrukla yere yıkmış. Şimdiki gençlerin bir düşmanı bile yıkmaya gücü yok. Bunun sebebi sigara ve kötü alışkanlıklar. Zararlı alışkanlıklardan uzak dursunlar. Ben 94 yaşındayım. Bunca senenin ne zaman geçtiğini anlamadım. Soframdan bal, süt ve yoğurdu eksik etmiyorum. Özellikle yoğurdu çok seviyorum. İki günde bir 2 kilo süt alıp, balla karıştırarak içerim. Her gün hareket ederim” şeklinde konuştu.
Bu zamana kadar emekli olmayı hiç düşünmediği söyleyen Yaşın, “Emekliliği hiç düşünmedim. Sağlığım yerinde. Müşterilerim çok” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.