SON DAKİKA
Hava Durumu

AB Müsteşarı Bursa'daki mülteciler hakkında bilgi aldı

AB TÜRKİYE MÜSTEŞARI POUPEAU BURSA’DAKİ MÜLTECİLER HAKKINDA BİLGİ ALDI

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AB Müsteşarı Bursa'daki mülteciler hakkında bilgi aldı
Avrupa Birliği(AB) Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı Vincent Guillaume Poupeau, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Poupeau, Bursa’daki Suriyeli sığınmacılar ile şehrin ekonomik ve kültürel potansiyeli hakkında bilgi aldı.

 

 
Poupeau’nun ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Bursa’nın yaklaşık 100 bin Suriyeliye ev sahipliği yaptığını belirtti. Poupeau’ya kentin ekonomik durumu, sanayi potansiyeli, tarihi ve kültürel mirası konusunda da bilgiler veren Başkanvekili Karlık, Bursa’nın bünyesinde barındırdığı zenginlikler çerçevesinde Avrupa için büyük fırsatlar içerdiğini ifade etti.
AB Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı Vincent Guillaume Poupeau ise, ilk defa geldiği Bursa’ya hayran kaldığını söyledi. Şehrin insanı büyüleyen tarihi bir havaya sahip olduğunu, kara yollarının Fransa’dan farkının bulunmadığını vurgulayan Poupeau, şehre ikinci kez gelmek için sabırsızlandığını belirtti. Ziyarette Suriyeli mülteci konusuna da değinen Poupeau, bu meselenin Türkiye ile Avrupa Birliği arasında atılan kapsayıcı tedbirler çerçevesinde hallolacağına inandığını belirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.