SON DAKİKA
Hava Durumu

Acar: 'Terörü bitirecek harekâtı destekliyoruz'

Fırat’ın doğusunda terör örgütlerinin konuşlandırıldığı bölgeyi temizleyerek, burada bir güvenli bölge oluşturmak isteyen Türkiye’y

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2019 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2019 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Acar: 'Terörü bitirecek harekâtı destekliyoruz'
Fırat’ın doğusunda terör örgütlerinin konuşlandırıldığı bölgeyi temizleyerek, burada bir güvenli bölge oluşturmak isteyen Türkiye’ye Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube’den de destek geldi.

Türkiye terör örgütlerinin konuşlandığı Fırat’ın doğusundaki bölgeyi temizlemek maksadıyla Barış Pınarı Harekâtı’nı başlatma kararı aldı. Bölge halkının ve ülke güvenliği açısından stratejik öneme sahip bir operasyon olan Barış Pınarı Harekâtı’na Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube’den de destek geldi. Türkiye’nin terör örgütleriyle olan mücadelesini uluslararası hukuktan kaynaklanan en tabiî hakkı olduğuna işaret eden Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar, Türkiye’nin daha önce bölgede gerçekleştirdiği operasyonlarda olduğu gibi bu sefer de uluslararası hukuk çerçevesinde hareket ettiğinin altını çizdi. Türkiye’nin, Fırat’ın doğusunda terör örgütlerinden arındırılmış, güvenli bir bölge kurma planının uluslararası hukuk çerçevesinde gerçekleştiğini ve planlanan Barış Pınarı Harekâtı’nı desteklediklerini ifade eden Başkan Ramazan Acar, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Fırat’ın doğusunda yuvalanmış terör örgütlerini temizleyerek güvenli bölge oluşturmak maksadıyla “Barış Pınarı Harekâtı’nı başlatma kararı almıştır. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonları ile emperyalizmin oluşturmak istediği terör koridorunun önünü kesen devletimiz, Fırat’ın doğusuna yönelik bu harekâtla, emperyalizmin taşeronluğunu yapan PKK/PYD terör örgütünü süpürerek bölgeyi asıl sahiplerine teslim etmeyi amaçlamaktadır. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarında olduğu gibi devletimiz, Barış Pınarı Harekâtı’nı da uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanarak gerçekleştirmektedir. Suriye ile 911 kilometre sınırı olan Türkiye’nin, hemen güneyinde emperyalizmin stratejileri doğrultusunda hareket ederek huzur ve güven ortamına musallat olan taşeron terör örgütleriyle mücadelesi uluslararası hukuktan kaynaklanan en tabii hakkıdır” şeklinde konuştu. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.