SON DAKİKA
Hava Durumu

Acil kutlama

112 Acil Sağlık Hizmetleri'nin 17. kuruluş yıl dönümü törenle kutlanırken, sağlık ekipleri Bursa’da 50 istasyon, 67 ambulans ve 800 persone

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2013 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2013 20:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
112 Acil Sağlık Hizmetleri'nin 17. kuruluş yıl dönümü törenle kutlanırken, sağlık ekipleri Bursa’da 50 istasyon, 67 ambulans ve 800 personelle hastaların imdadına yetişiyor. 


Merinos Gölpark’ta yapılan törende konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, önce sağlık ekiplerinin kendi sağlıklarına, daha sonra vatandaşların sağlığına dikkat etmelerini istedi. Sağlık personelinin hayati hizmet verdiklerine dikkat çeken Harput, “Müdahaleye gittiğiniz bir trafik kazasında, yangında, hastalık ihbarında hiç ummadığınız bir yakınınızla karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Onun için bu konudaki fedakarlığınız, hassasiyetiniz, görev anlayışınız ve sorumluluğunuz önemli” dedi.
Bursa’da 67 ambulansla hastaların imdadına koştuklarını ifade eden Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, "50 istasyon 67 ambulansa ulaşmış durumdayız. 3 personelle başladığımız hizmette bugün 800 personele ulaşmış durumdayız, 2009 yılı sadece istasyonların artışıyla ilgili bir milat değildir. Acil sağlık hizmetlerinin sunumunda bir kritik eşiktir. Zira o yıllarda biz uçak ambulansımıza da, helikopter ambulansımıza da kavuştuk. Şu an ilimizde bir helikopter ambulansı hizmet vermektedir. 67 ambulanslık filomuzda 4 adetli kar paletli ambulans, bir adet obez ve yoğun bakım ambulansı, bir adet 4 sedyeli ambulans da mevcuttur. Bugün Bursa 112, uluslararası hizmet veren bir kaliteye ulaşmıştır" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.