SON DAKİKA
Hava Durumu

Adli yıl açılış törenine bu sözler damga vurdu!

Yeni adli yıl açılış törenine Bursa Barosu Stajyer Avukatlar Temsilcisi Deren Özkol’un, “Stajyer avukatlar köle gibi çalıştırılıyor” şe

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2015 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2015 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Adli yıl açılış törenine bu sözler damga vurdu!
Yeni adli yıl açılış törenine Bursa Barosu Stajyer Avukatlar Temsilcisi Deren Özkol’un, “Stajyer avukatlar köle gibi çalıştırılıyor” şeklindeki sözleri damga vurdu.
Yeni adli yıl açılışı sebebiyle Bursa Barosu Başkanlığı tarafından Adliye Sarayı bahçesinde tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, Atatürk anıtına çelenk koydu.CHP Bursa Milletvekilleri, Lale Karabıyık, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, hakim, savcılar ve avukatların katıldığı törende konuşan Bursa Barosu Stajyer Avukatlar Temsilcisi Deren Özkol, “Stajyer avukatlar bir köle ve ucuz işçi olarak çalıştırılıyor. Çeşitli hukuk bürolarında 300’e yakın çalışan stajyer avukat arkadaşımız bulunuyor. Bunların 150’si başka mesleklere yönelmek zorunda kaldı. Hukukçu abla ve ağabeylerimden stajyer arkadaşlarımıza iyi davranılmalarını istiyorum. Yeni adli yıl açılışı hayırlı uğurlu olsun” diyerek herkesi şoke etti.Genç Avukatlar Meclisi Başkanı Türker Sarnık, “Bağımsız yargının inşa edilmesi ve toplumda adalete olan inancın yeniden sağlanması adına yargı mensuplarının keyfi tutumlarının önüne geçilmesi gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki, bağımsız yargının olmadığı toplumda adaletsizlikler en üst seviyeye çıkar” şeklinde konuştu.
Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz ise şunları söyledi:“Adalet duygusunu kaybetmiş hiçbir toplumun geleceği yoktur. Bu sorunlara sadece kaygı duymakla, sadece üzülmek ve şikayet etmekle yetinemeyiz. Elbette ki bu uğurda verilecek mücadelenin sonuç oluşturması, parlamentoda oluşacak yasalarla mümkündür. Ancak biz, Türkiye’de iyi şeyler olsun isteyen siyasi iradelere destek çıkarsak ve barış, adalet gibi isteklerimizi ısrarla ve yüksek sesle dile getirirsek, inanıyorum ki, inandığımız parlamenter sistemin ve demokratik düzenin oluşumu ve sürekliliğine de katkı sağlamış oluruz. Özellikle, tarafsız, bağımsız ve güvenilir yargıyı inşa konusunda avukatlara büyük görev düşüyor. Ben bugünden sonra hem ülkede barışın sağlandığı, hem de yargıya olan güvenin giderek arttığı bir dönemin ilk adımı olsun diliyorum. Bu umutlarla yeni adli yılınızı kutluyorum”.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.