SON DAKİKA
Hava Durumu

Afrika'nın Sesi yükselecek

İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği’nde faaliyet gösteren Afrikalı misafir öğrenciler, Afrika’nın kötü izlerini silmek üzere yola ç

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2017 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2017 20:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Afrika'nın Sesi yükselecek
İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği’nde faaliyet gösteren Afrikalı misafir öğrenciler, Afrika’nın kötü izlerini silmek üzere yola çıktı. Afrika’nın gerçek yüzünü göstermek için Türkiye’de ilk olacak bir gazete projesi hazırlayan öğrenciler, Bursa Şehir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Nezir Asaroğlu’nu ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.
Burak TOK

Batı’nın dünyaya algı operasyonlarıyla anlattığı Afrika’nın, gerçek yüzünü kıtanın gerçek sahipleri anlatmaya hazırlanıyor. Uludağ Üniversitesinde eğitim alan ve Afrika’nın Togo, Nijerya, Somali, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Mozambik, Mali ülkelerinden gelen gençler, “Afrika’nın Sesi” adlı bir gazete ile kültürlerini en doğru şekilde ve doğrudan yansıtacaklar. İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Armağan önderliğinde yola çıkan Afrikalı öğrencilerin gazetesi aynı zamanda Türkiye’de bir ilk olacak. Hayata geçirmeye hazırlandıkları proje için, Şehir Gazetesi imtiyaz sahibi Nezir Asaroğlu ile bir görüşme gerçekleştiren, İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Armağan ve Afrikalı öğrenciler, Asaroğlu’nun gazetecilik deneyimine başvurdular. Gazetenin oluşum sürecini Afrikalı öğrenciler ile paylaşan Asaroğlu, öğrencilere çıktıları bu yolda arkalarında olduğunu ifade etti.

ASAROĞLU: “ÇÖZÜM EĞİTİM"
Afrika’da dengeleri değiştirecek unsurların eğitimden geçtiğini belirten Nezir Asaroğlu, “ Afrika olumsuzlukları eğitim ile aşacaktır. Eğitim almayan bir kişinin yanlışlara karşı çıkması mümkün gözükmüyor. Afrika’da sömürgeciliklerini devam ettirmek isteyenler eğitimi engellediler.” dedi.

AFRİKA’NIN GERÇEK SESİ GELİYOR
Türkiye’nin Afrika’ya bakış açısını değiştirmenin ilk amaçları olduğunu dile getiren İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Armağan, “Biz bir kıvılcım çakmak istiyoruz. Türkiye’de ilk olacak bir projeye imza atıyoruz. Yılda 3-4 kez yayımlanacak 8 sayfalık bir gazete için uğraş veriyoruz. Uludağ Üniversitesi’nde eğitim alan uluslararası öğrencilerinin kaleminden çıkacak bir gazete olacak. Türkçe ve İngilizce metinlerden oluşacak olan gazetede okuyuculara Afrika’yı Afrikalılar anlatacak.” şeklinde konuştu.
BURSA’DA AFRİKA ALGISI DEĞİŞECEK
Afrika’nın harika bir potansiyeli olduğunu ifade eden Armağan, “Eğitimli bir nesil geliyor.21.Yüzyılın ikinci yarısının Afrika’nın yüzyılı olabileceği konuşuluyor. İlk amaçlarımız arasında Bursa’da Afrika algısını değiştirecek bir yayım organı kurmaktır. Bir ikincisi ise öğrencilerimiz gazeteciliğe dair tecrübe edinmeleridir. Belki yaptığımız proje okyanusta bir damla ama biz bu kıvılcımı yakmak istiyoruz. Basın her zaman büyük bir güçtür. Arkadaşlarımızın kendilerini ifade edecekleri bir mecra yok. Biz böyle bir mecra oluşturmaya çalışıyoruz.” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.