SON DAKİKA
Hava Durumu

'Ağrınız derdiniz olmasın'

Bursa Kent Konseyi (BKK) Sağlık Çalışma Grubu tarafından düzenlenen seminere konuk olan Prof. Dr. Necdet Karlı, omurilik ve çevresel sinirlerde

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Kent Konseyi (BKK) Sağlık Çalışma Grubu tarafından düzenlenen seminere konuk olan Prof. Dr. Necdet Karlı, omurilik ve çevresel sinirlerdeki hasar sonrasında ortaya çıkan nöropatik ağrılar ve tedavi yolu hakkında bilgi verdi. 


Bursa Kent Konseyi (BKK) Sağlık Çalışma Grubu ve Pfizer iş birliğiyle “Ağrınız Derdiniz Olmasın” konulu seminer düzenlendi. Prof. Dr. Necdet Karlı tarafından nöropatik ağrılar hakkında bilgi verildi. Karlı, beyin, omurilik ve çevresel sinirlerdeki hasar sonrasında ortaya çıkan kronik bir ağrıya nöropatik ağrı denildiğini hatırlattı. Nöropatik ağrının çeşitli sebeplerinin başında şeker hastalığı (diyabet), zona, bel fıtığı gibi hastalıkların geldiğini belirten Karlı, kronik bel ağrısı, kaza sırasında omurilik yaralanması, ameliyat, kanser, felç gibi sebeplerinde de bu ağrıya yol açabileceğini anlattı.
Bu ağrı türünün üzerinde yeterince durulmadığını belirten Karlı, “Ağrı, yanma, batma, karıncalanma, elektrik çarpar gibi veya donma şikayetlerle kendini gösterir. Mesela şeker hastalığına bağlı ayaklarında yanıcı ağrıları olan bir nöropatik ağrı hastasında elektrik çarpar tarzda veya saplanıcı ağrılar ya da iğnelenmeler birlikte görülebilir. Genellikle çok şiddetli olan bu ağrı ve şikayetler kişilerin hayatlarını fiziki ve sosyal olarak alt üst edebilir. Bu tarz yakınmaları olan kişilerin mutlaka nöroloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon, nöroşirurji (beyin ve omurilik cerrahı), endokrinoloji veya anestezi/algoloji uzmanlarına başvurmaları gerekir. Çünkü sinir hasarına bağlı olarak ortaya çıkması sebebiyle normal ağrı kesicilere hiçbir şekilde cevap vermez” dedi.
Programın sonunda BKK Başkan Yardımcısı Lütfi Taşcı ve Sağlık Çalışma Grubu Temsilcisi Dr. Can Başaran tarafından Prof. Dr. Necdet Karlı’ya teşekkür belgesi verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.