SON DAKİKA
Hava Durumu

AHENK Hukuk Derneği Tarhan'ı özür dilemeye davet etti

AHENK Hukuk Derneği Başkanı Ali Hasdemir, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan'ı, basında yer alan ses kaydıyla a

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2011 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2011 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AHENK Hukuk Derneği  Tarhan'ı özür dilemeye davet etti
AHENK Hukuk Derneği Başkanı Ali Hasdemir, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan'ı, basında yer alan ses kaydıyla alakalı yargı camiasından ve kamuoyundan özür dilemeye davet etti.

Eski bir hukukçu olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan'ın basına yansıyan ses kaydının kamuoyunu yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda dehşete Betkanyon düşürdüğünü ifade eden AHENK Hukuk Derneği Başkanı Ali Hasdemir, "Kanuni dinleme olup olmadığı bilinmeyen ses kayıtları, tek başına bir kişiyi suçlamak için yeterli delil oluşturmamakla beraber, 'YARSAV'ın militanı olacak adam lazım bize' şeklinde yargı mensuplarına militarist bir misyon yükleyen ifadeler kullanan Tarhan, 'Sonuna kadar arkasındayım sözlerimin' şeklindeki beyanlarıyla bu ses kayıtlarını sahiplenmiş, kamuoyunu bu görüşlerinin haklılığına inandırma gayreti içine girmiştir.

Daha önce yüksek yargıçlık yapmış, hakim ve savcılardan müteşekkil bir kurum olan YARSAV'a başkanlık etmiş bir şahsın yargıya ve yargı mensuplarına yönelik hastalıklı bakış açısı, yargıda zihniyet değişimi için gerekli reformların yapılmasının ne kadar zaruri olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

Tarhan'ın YARSAV başkanlığı esnasında kritik davalara karşı sergilemiş olduğu antidemokratik tavırlarına alışkın olduklarını ifade eden Hasdemir, "Ancak Tarhan'a halihazırda yargı mensubu olmadığını, bir siyasetçi olduğunu ve bu sebeple yargı kurumunu siyasi çekişme alanına çekecek, dolayısıyla yargı bağımsızlığına ve tarafsızlığına etki edecek ve toplumda adalet duygusunu zedeleyecek açıklamalarda bulunmaktan çekinmesini şiddetle tavsiye ediyoruz. Yargı kurumunun ideolojik militanlara ihtiyacı yoktur. Zira, yargı, adaletin tesis edildiği kurumdur.

Adalet, militanlarca değil, ancak ve ancak bağımsız, tarafsız, objektif ve hakkaniyeti esas alan yargı mensuplarınca tesis edilebilir. Bu sebeple, yargı konusunda daha hassas olmak, yargıyı kısır siyasi ve ideolojik tartışmaların dışında tutmaya özen göstermek hepimizin görevidir.

Bu hassasiyeti gözetmeyerek, karanlık mahfillerde 'militan yargıç' arayışını dile getirmek suretiyle yargı kurumunun itibarını zedeleyen ve bu garabeti normal bir durummuş gibi kabullenmemizi bekleyen Emine Ülker Tarhan'ın yargı camiasından ve kamuoyundan özür dilemesi gerektiği kanaatindeyiz" diye
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.