SON DAKİKA
Hava Durumu

Ahıska Türkleri göz yaşlarıyla Bursa'ya veda etti

Bursa'da yaşayan Ahıska Türklerinden 30 aile, devlet tarafından  Bitlis'in  Ahlat ilçesine yerleştirildi. Akrabalarından ayrılmanın hüznü

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ahıska Türkleri göz yaşlarıyla Bursa'ya veda etti
Bursa'da yaşayan Ahıska Türklerinden 30 aile, devlet tarafından  Bitlis'in  Ahlat ilçesine yerleştirildi. Akrabalarından ayrılmanın hüznü ile ev ve iş sahibi olmanın sevincini aynı anda yaşayan  Ahıska Türkleri , göz yaşları içinde veda etti.

 

 

 

Devlet tarafından  Bitlis'in  Ahlat  ilçesindeki yaptırılan TOKİ konutlarına yerleştirilen ve ev sahibi yapılan Ahıska Türkleri  mutluluk ve hüznü bir arada yaşadı.  Bursa'da yaşayan 30 Ahıskalı aile,  Ahlat'ta devlet tarafından yaptırılan TOKİ evlerine yerleştirilmek üzere yola çıktı. Aileler burada ev sahibi olurken, bu bölgede çiftçilik yaparak ekonomiye katkı sağlayacak. Uzun yıllar  Bursa'da yaşayan Ahıskalılar, yolculuk öncesi duygulu anlar yaşadı. Aileler akrabalarından ayrılmanın üzüntüsünü yaşarken, göz yaşları içinde uzun uzun bir birlerine sarıldı. Meryem isimli çocuk ise arkadaşlarından ayrılacağı için babasına sarılarak uzun süre göz yaşı döktü.

Dünya  Ahıska Türkler Birliği  Bursa Şubesi Başkanı Paşa Alihan, "Bugün  Ahıska Türkleri Bitlis''in  Ahlat ilçesine göç ediyor. Çalışmaya, çiftçilik yapmaya gidiyorlar. O topraklara bereket getirmeye gidiyorlar. Devletimizin politikasını yüzde yüz destekleyerek  Ahlat ilçesine gidiyoruz.  Bursa'dan bugün 105 kişi  Ahlat'a yola çıkıyor" dedi.

Ahıskalılar, ev sahibi oldukları için mutlu olduklarını, ancak akrabalarından ayrılmanın hüznünü yaşadıklarını dile getirdi.  Ahıska Türkleri , devlete dua ederek yola çıktı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.