SON DAKİKA
Hava Durumu

Ak Parti Bursa İl Başkanı Torun:'Teşkilatlar olarak uyanık haldeyiz'

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, "Son yıllarda ülkemizi karıştırmak isteyenlere karşı rehavet içinde olmayacağız. Uyanık halde

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2014 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2014 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ak Parti Bursa İl Başkanı Torun:'Teşkilatlar olarak uyanık haldeyiz'
AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, "Son yıllarda ülkemizi karıştırmak isteyenlere karşı rehavet içinde olmayacağız. Uyanık haldeyiz teşkilatlar olarak. Bunun için de 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik olarak çalışmalarımızı süratle devam ettiriyoruz" dedi.

Başkan Torun, partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarına Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik, bugün Türkiye genelinde saat 14.00 itibariyle yaptıkları çalışma ile ilgili bilgiler veren Torun, Türkiye'de 194 bin 312 sandıkta, Bursa'da da 6793 sandıkta, sandık yönetim kurullarının eş zamanlı olarak toplandığını anlattı.  Torun bu çalışmanın amacının, AK Parti'nin sandıklardaki 9'ar kişiden oluşan sandık yönetim kurullarında herhangi bir eksiklik olup olmadığını gözden geçirmek, kurullarda görev alacakları belirlemek ve seçim çalışmalarını planlamak olduğunu belirtti. Parti teşkilatları olarak son yıllarda ülkeyi karıştırmak isteyenlere karşı uyanık halde olduklarını da vurgulayan Torun, şunları söyledi: "Son yıllarda ülkemizi karıştırmak isteyenlere karşı rehavet içinde olmayacağız. Uyanık haldeyiz teşkilatlar olarak. Bunun için de 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik olarak çalışmalarımızı süratle devam ettiriyoruz. Seçim Koordinasyon Merkezlerimiz hazır vaziyette bekliyor. Şu anda muhalefetin adayı hemen hemen belli, tabi 29 Haziran'da resmi başvurular başlayacak. 3 Temmuz'a kadar da devam ediyor. Tabi önemli olan müracaatın yapılması noktasında adaylık kesinleşmiş olacak. Ama görünen odur ki CHP ve MHP çatı aday olarak düşündükleri isim Ekmeleddin İhsanoğlu'nu gösterecekler gibi görünüyor. Ama biz kendi yolumuza bakıyoruz, bizim açımızdan milletimizin beklentisi AK Parti'nin adayının kim olacağı noktasındadır. Merakla beklenen de odur. İnşallah bu konuda da üst kurullarımız kısa zaman sonra AK Parti adayının kim olacağı konusundaki kararı vereceklerdir. Adayımız gerekli müracaatları yapacaktır. Biz de AK Parti teşkilatları olarak, üst kurullarımızın gösterdiği bu adayı ilk turda Cumhurbaşkanı seçtirme noktasında her türlü çalışmayı yapacağız. Bunun en önemli çalışma ayağını da bugün inşallah gerçekleştiriyoruz. " Seçime yönelik olarak herhangi bir eksiğin olup olmadığının denetleneceğini ifade eden İl Başkanı Torun, "Bizim Sandık kurullarımız sadece seçim döneminde çalışmıyor, diğer zamanlarda da sahadaki çalışmalarımızı da yürütüyoruz. Biz hiyerarşik olarak işte genel merkez ve alt kademeler olarak çok kurumsal bir çalışma yürütüyoruz. Gelecek hafta inşallah adayımız belli olduktan sonra biz sahadaki çalışmalarımızı yürüteceğiz" şeklinde konuştu.

Torun şöyle devam etti:

"Biz bu çalışmayı silsile içerisinde il koordinatörlüğümüz, il başkanlığımız, gençlik kollarımız, kadın kollarımız, ilçe başkanlarımız, mahalle koordinatörlerimiz, mahalle yönetimlerimiz, sandık koordinatörlerimiz şeklinde bu çalışmayı bugün yapıyoruz. Şu an çalışma devam ediyor ilçelerimizde. Saat 14.00 itibariyle bu çalışma başladı. Bununla ilgili olarak arkadaşlarımız gündem gereğince toplanacaklar. Az evvel ifade ettiğim hususlarla ilgili olarak çalışma yapacaklar. Herhangi bir eksiklik varsa bunları tespit edecekler. Sonuçları bir rapora bağlayıp. fotoğraflı bir şekilde, her sandık kurulu bunu ilçelerimize iletecek. İlçelerimiz ilimize iletecek biz de genel merkezimize ileteceğiz. Böyle sistemli bir çalışmayı bugün inşallah Bursa'mızda 6793 sandığımızda gerçekleştireceğiz."

- "İlk turda seçtirme ve en yüksek oy oranı hedefi"

Bursa AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti'nin Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik hedeflerinden de bahsederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim şu anda tek hedefimiz var, odaklandığımız nokta Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik olarak, biz çalışmalarımızın finali olarak gördüğümüz bu seçimi, en sağlıklı ve en iyi şekilde gerçekleştirmek için buraya odaklanmış durumdayız. Tek hedefimiz de budur. Bunun çalışmasına güzel bir şekilde bugün başlıyoruz ve seçim sürecinde de devam ettireceğiz. İnşallah AK Parti'nin göstereceği adayı ikinci tura kalmadan büyük bir oy oranıyla seçtirme arzumuz var. Çünkü halkımızın Cumhurbaşkanı'na desteği çok önemli. Halkımızdan alınacak güçle Cumhurbaşkanımızın yapacağı faaliyetler de çok önemlidir. Bunun da bilincindeyiz. Bizim ilk turda seçtirme amacımızın yanında, en yüksek oy oranına ulaşma hedefimiz var. Bunun için de çalışmalarımızı güzel bir şekilde, sürekli ve kararlı bir şekilde devam ettireceğiz."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.