SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti'de Siyaset Akademisi başlıyor

 AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, alanındaki en iyi eğitim programı ‘Siyaset Akademisi’nin 2012/2013 dönemi derslerinin Kasım ayı

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2012 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2012 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, alanındaki en iyi eğitim programı ‘Siyaset Akademisi’nin 2012/2013 dönemi derslerinin Kasım ayının son haftasından itibaren başlayacağını bildirdi. Yalçın, “Lider Türkiye imajının güçlendirilmesine ve yerel yönetimler vizyonunun genişletilmesine katkı sunmaya hazır herkesi bu programa katılmaya davet ediyorum” dedi. 

İl Başkanı Yalçın, Siyaset Akademisi’nin bugüne kadar merkezde 8, ilçelerle birlikte 10 kez düzenlendiğini ve 11’incisinin kayıtlarının da alınmaya başlandığını duyurdu. Geçen yıl bu programdan il ve ilçelerde 600’e, toplam da 3 bine yakın kişinin yararlandığını söyleyen Yalçın, 11. Siyaset Akademisi derslerinin Kasım ayının son haftasından itibaren başlayacağını belirtti. Yalçın, AK Parti içinden ve dışından birçok önemli siyasetçinin eğitim verdiği programa katılmak isteyenlere çağrı yaparken, AK Parti’nin ‘öğrenen bir organizasyon’ olarak, siyaset anlayışına vizyon katıp ülkenin geleceğini şekillendirme görevini yerine getirdiğini dile getirdi.

Koordinasyonunu İl Ar-Ge Başkanlığı’nın üstleneceği yeni dönem Siyaset Akademisi derslerinin konusunun, “Lider Ülke: Türkiye Yerel Yönetimler Programı” olarak belirlendiğini açıklayan İl Başkanı Yalçın, şöyle devam etti:
“Büyük kongremizde şekillenen ‘Büyük millet, büyük güç, hedef 2023’ sloganımızla örtüşen Siyaset Akademisi programının bu yılki ders konusu, önümüzdeki yılın yerel yönetimlerde seçim yılı olması dolayısıyla seçildi. Bu açıdan baktığımızda, yasal düzenlemelerle de desteklenen, güçlü ve söz sahibi yerel yönetimler perspektifine uygun bir seçim. Ülkemizin dünyadaki lider kimliğine kavuşturacak, bilgisi ve donanımı üzerine AK Parti’nin sürekli ve yenilenebilen birikiminden yararlanarak bilgi katmak isteyen tüm adaylara bu programımız açık. Lider Türkiye imajının güçlendirilmesine ve yerel yönetimler vizyonunun genişletilmesine katkı sunmaya hazır herkesi bu programa katılmaya davet ediyorum. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu bilgili ve donanımlı, hizmeti siyasetin esası kabul eden yeni siyasetçiler yetiştirmenin gururu yaşadığımız bu programın, yine bu amaca ulaşacağından kuşku duymuyorum.”

Siyaset Akademisi 2012/2013 yılı eğitiminde görülecek ‘Lider Ülke: Türkiye Yerel Yönetimler Programı’ konusu, üç dönem halinde işlenecek. Birinci dönem 21 Kasım 2012 - 27 Ocak 2013 tarihleri arasında yapılacak. Programın ikinci dönemi Ocak-Nisan 2013, üçüncü dönemi de Nisan-Haziran 2013 arasında tamamlanacak.
Bursa’daki eğitim çalışmaları geçen yıl olduğu gibi Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin (AKKM) salonlarında yapılacak. Koordinasyonunu İl Ar-Ge Başkanlığı’nın yürüteceği Siyaset Akademisi’nde eğitim süresi 6-8hafta sürecek ve toplam 16 ders görülecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.